Poliţist local, amendat de poliţistul rutier pe care-l chemase în ajutor. Ambii erau în timpul serviciului!

03 Apr 2020 | scris de Anita Raicu

O situație de un umor absurd, care i-ar fi lăsat cu gura căscată de invidie chiar și pe cei care cultivă genul, s-a petrecut la Constanța în urmă cu câteva zile.

Poliţist local, amendat de poliţistul rutier pe care-l chemase în ajutor. Ambii erau în timpul serviciului!

În noaptea de 30 spre 31 martie, anul de grație 2020, vigilent, un polițist local a oprit un autoturism care se deplasa haotic și cu luminile stinse. Nici șoferul și nici ceilalți doi pasageri din mașină nu aveau completate declarațiile pe propria răspundere impuse de Ordonanța Militară.

Pentru că i s-a părut că șoferul are în aerul expirat și ceva urme de alcool, polițistul local a chemat în ajutor un coleg de la Rutieră.

Ajuns la fața locului, polițistul rutier a constatat că etilotestul confirmă că șoferul mașinii oprite consumase alcool.

Lucrurile ce păreau a se așeza firesc în matca legii și ordinii s-au dat peste cap în momentul în care polițistul rutier i-a cerut celui local actul de identitate pentru a completa datele în actul constatator, el fiind cel care oprise mașina.

Declarându-se vexat de gestul colegului de la Rutieră, polițistul local a refuzat să îi dea datele din buletin, iar acesta, la fel de cocoș, l-a amendat cu 500 de lei, considerând că a refuzat să se legitimeze.

Întâmplarea este verificată de o anchetă internă demarată de IPJ Constanța.


CLICK - Follow us on Google News