Experimentul unui polițist rutier: cum te lasă etilotestul fără permis, chiar dacă n-ai consumat alcool! – video

Experimentul unui polițist rutier: cum te lasă etilotestul fără permis, chiar dacă n-ai consumat alcool! - video

Tavi Perțea, polițist în cadrul IPJ Bihor din anul 2010., a atras atenția utilizatorilor rețelelor de socializare prin tematica clipurilor sale video, în care abordează diferite aspecte întâlnite în munca sa.

Hotărât să clarifice dacă șoferii care se jură că n-au consumat băuturi alcoolice, în contradicție cu rezultatul etilotestului, au sau nu dreptate, Tavi Pertea a făcut un experiment.

Agentul Brigăzii Rutiere a rămas surprins când a constatat etilotestul a indicat o alcoolemie de 0,25 la mie în aerul expirat după ce a băut… socată.

Un rezultat asemănător a obținut și după ce a mâncat o înghețată cu alcool și fructe de pădure.

”Flori de soc, zahar, apa si lamaie. Nu contine alcool. (…) Apare, bă ești prost, frateee… ramaneam fara permisul de conducere, contraventie, amenda 1305 lei, si 90 de zile fara permis, eram obligat sa dau si testul de redobandire”, spune Tavi Perțea în clipul său video.

În cazul în care se întâmplă totuși să ajungeți într-o asemenea situație, polițistul vă sfătuiește să apelați la testele de sânge, pentru a nu rămâne fără permis.

”În cazul in care ati iesit cumva pozitiv in aparatul alcooltest, de la alimente, eu va recomand recoltarea de probe de sange. Nu cereti sa mai fiti testati inca o data pentru că politistii nu au voie sa faca asta”, a spus Tavi Perțea.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories