3dots.ro

Poliţiştii, blaturi cu hoţii ca să scape de dosarele penale? ‘Nu m-aţi sunat, ci mi-aţi trimis hoţul acasă!’

Poliţiştii, blaturi cu hoţii ca să scape de dosarele penale? ‘Nu m-aţi sunat, ci mi-aţi trimis hoţul acasă!’

Corina Ioana Matlinschi, reporter Antena 3, relatează pe contul său de Facebook o întâmplare din care se poate concluziona că în unele cazuri polițiștii chiar le  oferă suspecților informațiile necesare pentru a putea evita ancheta.

Incidentul povestit de jurnalistă s-a petrecut pe 15 august, în timp ce se afla în localitatea Manasia din județul Ialomița, pentru o transmisiune în direct. Cu acea ocazie, la reîntoarcerea la carul de reportaj a descoperit faptul că fuseseră furate două rucsacuri în care se aflau acte, bani, chei şi carduri.

”Pe 15 august, de Sf Maria mie şi unui coleg ne-au fost furate rucsacurile din carul de transmisiuni în timp ce făceam un live, la 10 metri distanţă”, povesteşte Corina Matlinschi pe contul personal de Facebook.

Jurnalista a sunat la 112 şi la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie. ”Vă luăm declaraţii şi vedem ce putem să facem”, i-au spus poliţiştii. O oră mai târziu, însă, în loc să fie pe teren şi să caute hoţii, poliţiştii stăteau liniştiţi în sediul poliţiei. 

”Mai târziu am înţeles de ce. Pe hoţi i-au găsit. Cu ajutorul unei camere de supraveghere din zonă. Nu doar că i-au găsit, ci i-au şi învăţat cum să scape de dosarul penal”, declară ziarista.

În mod total neașteptat, după ce a aşteptat să fie contactată de poliţişti pentru a i se comunica dacă sesizarea pe care o făcuse a fost sau nu soluţionată, Corina Matlinschi s-a trezit căutată chiar de hoți.

”Domnilor poliţişti, 10 zile mai târziu nu doar că nu m-aţi sunat, ci mi-aţi trimis hoţul acasă. Deşi aveaţi numărul meu de telefon. Dar de ce să vă deranjaţi… ţiganul m-a găsit şi singur. Tatăl a luat totul asupra lui, aşa cum l-aţi învăţat ca să nu-l reţineţi pentru 24 de ore pe fiul minor. Acte, bani, chei, carduri. Tot. Doar să ne împăcăm la mediator. “A greşit, ne pare rău, vă dau totul înapoi, suntem de bună credinţă”. Ei au fost, dar dvs domnilor poliţişti?

Apropo, mulţumesc. A ajuns şi la mine numărul dosarului penal. Mi l-a dat hoţul.

Nu aţi vrut să comunicăm decât prin purtătoarea de cuvânt însă eu nu sunt aşa apropiată de ea cum sunteţi dvs de hoţi. Şi nici nu cred că cei care nu lucrează în presă sună la purtătorii de cuvânt când sunt victimele unor infracţiuni”, a scis Matlinschi pe Facebook.

Ziarista mai amintește și de conversația avută cu unul dintre şefii Poliției din Manasia.
”Apropo…Nici după cazul Caracal n-aţi scăpat de treaba asta cu “Domnişoară, se putea şi mai rău”… şi când vorbele astea mai vin şi de la adjunctul poliţiei de acolo…

Păcat. Unii dintre colegii dvs chiar îşi dau interesul şi merită respect. Dar sunt blamaţi şi ei din cauza …a ce? O fi incompetenţă, o fi delăsare…rea voinţă sau ce…”, a întrebat Corina Matlinschi.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs