Doi polițiști asistă nepăsători, din mașină, la drama unei fete, plină de sânge, în plină stradă - video

05 Aug 2019 | scris de Anita Raicu

O anchetă internă a fost declanșată la Inspectoratul de Poliție Galați, după ce doi polițiști au fost filmați în timp ce asistă nepăsători, în mașină, fără să intervină în ajutorul unei fete aflate în stare de șoc.

  • Doi polițiști asistă nepăsători, din mașină, la drama unei fete, plină de sânge, în plină stradă - video

În imaginile filmate pe străzile din Galați, mai multe persoane încearcă să afle ce s-a întâmplat cu biața fata, care este în stare de șoc, îngrozită de ceea prin ce a trecut, în timp ce polițiștii par să asiste la toată scena din mașina în care se aflau.

În cele din urmă fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galați, iar persoana care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o și confirmă faptul că victima a fost violată. 

”Fata este internată în spital, a fost operată aseară. Astăzi, împreună cu soțul meu (unul dintre agenții wbc) am fost la spital și am vizitat-o. B, provine dintr-o familie defavorizată, părinții ein eputând fi lângă ea în aceste momente. B. a fost violată.

Mâine ne vom duce din nou la spital și de asemenea la centrul de copii în îngrijirea cărora se afla ca să aflăm dacă organele s-au sesizat, dacă nu personal ne vom duce la secția de poliție! Nu putem lăsa lucrurile așa, se putea întâmpla oricărui copil!!!

Nepăsarea și delăsarea din partea celor care ar trebui să ne protejeze viitorul țării ar trebui pedepsită, dar mai ales cel care a adus această copilă în această stare. Dacă sunt martorii ai acestui incident, vă rog, haideți să ne unim să o ajutăm, să i se facă dreptate B.!!!”, a scris Doro Yola pe Facebook.

”Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Galați este abilitat să comunice următoarele: Conducerea I.P.J. Galați a dispus, încă de ieri, declanșarea cercetării disciplinare față de cei doi polițiști, la finalizarea căreia, vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcție de rezultatul verificărilor și a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracțiuni”, a anunțat, luni, IPJ Galați.

Reprezentanţii Protecţiei Copilului Galaţi au declarat că fata nu ar fi fost victima unui viol, ci că incidentul s-a produs din cauza unor probleme medicale ale copilei, dar asta nu schimbă deloc datele problemei în ceea ce privește pasivitatea polițiștilor. 

Ei spun că fata ”avea bilet de voie” şi că ”a întreţinut relaţii sexuale consimţite cu iubitul ei”.

Declaraţiile de mai sus au stârnit consternare în rândul specialiştilor în psihologie.

”Mi se pare o declaraţie complet lipsită de empatie. Este inadmisibil ca un copil de 14 ani, aflat în grija statului, să poată fi lăsat pur şi simplu să hălăduiasă prin oraş şi să întreţină relaţii sexuale, fie ele şi consimţite. Este o infracţiune! Nonşalanţa cu care vorbesc cei de la Protecţia Copilului Galaţi este condamnabillă. Eu i-aş da afară pe toţi cei responsabili”, declară psihologul Adrian Toma.

Totuși, fata le-a spus angajaților de la Servicul de Ambulanță care au transportat-o la spital că a fost violată, varianta fiind confirmată chiar de directorul instituției.

”Pot confirma că victima le-a spus celor de pe salvare că a fost violată. Înțeleg că ulterior fata și-a schimbat depoziția, nu este treaba noastră, ci a Poliției”, a spus directorul Serviciului de Ambulanță Județean Galați, Mihai Polinschi.

Poliţiştii îl caută pe tânărul cu care se presupune că fata a avut relaţii sexuale. Acesta se va alege cu dosar penal pentru relaţii sexuale cu un minor şi, în funcţie de verdictul medicilor, pentru vătămare corporală.

SHARE