Dramă. Pompier SMURD, nevoit să-și resusciteze propriul copil, victima unui accident rutier

Duminică seară, în jurul orei 18.00, intervenția echipajul de descarcerare al ISU Buzău a fost solicitată la un accident rutier petrecut pe DN2C, în localitatea Padina.

"Din primele date de la fața locului a reieșit că autoturismul condus pe direcția Pogoanele către Slobozia, de către un șofer de 18 ani, din Pogoanele, a pierdut controlul asupra direcției, rasturnandu-se în afara părții carosabile", a fost mesajul transmis de reprezentanții IPJ Buzău.

Printre salvatori, în echipajul de descarcerare, era și Romeo Baciu, unul dintre puținii supraviețuitori ai exploziei de la Mihăilești, tragedie petrecută în urmă cu aproape 18 ani în urma căreia ambele timpane i-au fost perforate.

Ajunși la locul accidentului, membrii echipajului SMURD s-au confruntat cu o dramă teribilă, colegul lor, Romeo, a recunoscut-o într-una din victime, aruncată pe câmp, pe fiica sa în vârstă de 16 ani.

Nu a putut să spună decât atât: "Este fata mea!", s-a clătinat și doar prezența de spirit a colegilor a făcut ca acesta să nu cadă din picioare.

Adolescenta era în stare critică și a fost preluată rapid de echipajul SMURD care a plecat cu ea spre spital, însă în autospecială copila de doar 16 ani a intrat în stop cardio-respirator și s-a început resuscitarea.

Tatăl fetei și-a dat colegii la o parte și i-a făcut chiar el manevre de resuscitare. Fata a avut semne vitale până la spital, însă, din păcate, medicii au fost nevoiți să constate decesul la scurt timp. 

Ștefania Baciu era elevă la Școala din Padina, iar toți cei care au cunoscut-o o descriu ca fiin un copil educat, responsabil, bine crescut.