Pontonul din Tulcea inaugurat recent de Raluca Turcan s-a scufundat: «Platforma lua apă din momentul inaugurării»

15 Oct 2021 | scris de Cristina Romanescu

Trăim cumva sub semnul meșterului Manole sau facem lucrurile de mântuială?

Pontonul din Tulcea inaugurat recent de Raluca Turcan s-a scufundat: «Platforma lua apă din momentul inaugurării»

E o întrebare firească, după ce-am aflat că pontonul pentru copiii cu dizabilităţi inaugurat de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, la 22 septembrie, s-a scufundat, după cum certifică imaginile publicate pe rețelele de socializare.

”Acum mai puţin de o lună, Raluca Turcan se lăuda pe Facebook cu o tăiere de panglică la înghesuială; lansa un centru pentru copiii cu dizabilităţi plasat pe un ponton.

Un localnic îmi spunea că platforma lua apă încă de la momentul inaugurării.

Dimineaţă, primesc o poză cu pontonul la fel de scufundat ca guvernarea lui Cîţu.

Până când cineva va investiga cum s-a ajuns aici şi care este implicarea Consiliului Judeţean Tulcea, trebuie întrebată #echipacastigatoare ce-i cu potemkinada asta care ţine trei săptămâni.

Raluca Turcan, trimiteţi măcar o coroană la faţa locului“, scriu internauţii pe Facebook.

Pontonul, primul centru itinerant din ţară pentru copiii cu dizabilităţi, a fost inaugurat în judeţul Tulcea, în prezenţa ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, la 22 septembrie. 

”Centrul itinerant este instalat pe un ponton plutitor, echipat cu aparatură medicală modernă şi va circula în Deltă şi în localităţile riverane Dunării pentru a asigura perioade de terapie frecvente şi predictibile pentru copiii cu posibilităţi reduse de transport.

Alături de oferirea de servicii socio-medicale şi sprijin material unui număr de 270 de copii din judeţul Tulcea expuşi riscului separării de familie, printre obiectivele proiectului implementat de Fundaţia SERA se numără şi derularea de campanii de informare cu privire la drepturile copilului precum şi promovarea egalităţii de şanse şi nediscriminării, cu scopul de a preveni separarea copilului de familia sa şi de a întări drepturile copilului.

Centrul mobil inovator, care în următorul an va asigura servicii de recuperare pentru aproximativ 100 de copii din Delta Dunării, este rezultatul parteneriatului dintre Fundaţia SERA ROMÂNIA şi PENNY Romania, compania care a finanţat achiziţia vasului plutitor, în cadrul unuia dintre cele mai ample proiecte de CSR (Responsabilitate Socială Corporativă) ale companiei“, anunţa Consiliul Judeţean Tulcea.

Sâmbătă dimineaţă încep lucrările de repunere pe poziţie a pontonului pentru copiii cu dizabilităţi care s-a scufundat la mal, la Mahmudia.

Gabriel-Teodosie Marinov, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Tulcea, spune că a aflat vineri dimineaţa de faptul că pontonul a ajuns pe mal.

”Dimineaţă am fost înştiinţat de primarul localităţii de acest lucru, că pontonul a ajuns pe mal. Ieri după-amiază, nu dădea semn că ia apă“, a declarat directorul DGASPC Tulcea pentru cotidianul Adevărul.

El speră că echipe de specialiști ai unei companii din Sulina vor interveni sâmbătă dimineață pentru a repune pontonul pe linia de plutire, iar  până la finele săptămânii viitoare procesul  va fi finalizat.


CLICK - Follow us on Google News