În loc să ajungă în Mangalia, un colet a fost trimis de poștă în Mongolia!

În loc să ajungă în Mangalia, un colet a fost trimis de poștă în Mongolia

Un colet expediat prin poștă a parcus distanța de 260 de kilometri dintre București și Mangalia în șase luni pentru că a fost trimis mai întâi în Mongolia, adică la mii de kilometri distanță față de destinatar.

Coletul conținea volumul ”Discurs despre economia politică” a lui Jean-Jacques Rousseau, în traducerea Veronicăi Lazăr și chiar autoarea este cea care a trimis prin poștă cartea cuiva din Mangalia.

”Un volumaș din Rousseau, trimis de la București în iulie, ajuns de sfîntul Crăciun. Trimis la Mangalia, interceptat în Mongolia. Așa se întîmplă în istoria ideilor. Ajung missent pe cine știe unde, și apoi ne mirăm”, scrie Veronica Lazăr pe contul său de Facebook.

Nu este o performanță singulară a angajaților de la poștă. Pe 3 mai 2019, destinatarul unei scrisori a primit în cele din urmă recomandata pe care o asștepta și care fusese expediată din același oraș, Constanța, în data de 12 aprilie.

”Mai concret, pe faţa plicului, unde este scrisă adresa mea ca destinatar, apar 3 ştampile, probabil de la Oficiul Poştal numărul 1 din Constanţa (nu se vede bine numărul oficiului). Data se vede bine însă: scrie 12.04.2019 12. O ştampilă este aplicată pe partea goală a plicului, iar celelalte 2 pe timbre”, spune constănţeanul.

Pe cealaltă parte a plicului este o altă ştampilă, cea a zilei în care scrisoarea a ajuns la destinatar, 3 mai 2019.

Cetăţeanul spune că nu a avut de suferit din cauza acestei întârzieri, dar că situaţia nu este una firească, mai ales că plicul a fost expediat din acelaşi oraş cu locul destinaţiei sale. În consecinţă, omul a transmis o sesizare pe adresa Poştei Române în care solicită să i se explice ”această performanţă a Poştei Române”.