3dots.ro

Prahova. Profesoară, batjocorită de elevi. Mai mulți băieți simulează acte sexuale cu ea în timpul orei – video

Prahova. Profesoară, batjocorită de elevi. Mai mulți băieți simulează acte sexuale cu ea în timpul orei – video

Pentru mulți dintre cei care cred că lumea e încă un loc în care adolescenții visează cum să își îndeplinească aspirațiile, țelurile, idealurile, clipurilel video din acest articol vor reprezenta un șoc.

Dar e imaginea cruntă a unei realități din ce în ce mai hidoase. Oare cum vor reacționa părinții acelor elevi care-și batjocoresc într-un mod incalificabil profesoara, oare au făcut la fel? Oare  vor râde și ei, amuzați de isprava odraslelor?

România nu e o țară disfuncțională numai din cauza conducătorilor pe care i-a avut, ci și din cauza fiecăruia dintre noi, care am întors privirea, nu ne-am implicat atunci când trebuia și am lăsat ca asta să devină realitate!

O profesoară de la o școală din comuna Brebu, Prahova, a fost batjocotită de mai mulți elevi în timpul orei. Mai mulți băieți simulează acte sexuale cu cadrul didactic, în timp ce alți elevi filmează momentul.

Potrivit publicației phonline.ro, întâmplarea ar fi avut loc în timpul orei de Limba Engleză, iar profesoara se numește Ana Maria Teleanu.

Nu numai elevii sunt vinovați în această întâmplare, ci și profesoara, care admite să participe la acest circ, se înjosește, în loc să fi părăsit sala de curs și să fi raportat incidentul școlii, părinților, autorităților.

”La data de 6 aprilie a.c., polițiștii Secției de poliție rurală Valea Doftanei au fost sesizați de către directorul unei unități școlare din comuna Brebu despre faptul că deține o înregistrare audio video prin care doi elevi cu vârstele de 13 ani în timp ce se aflau într-o sală de clasă au simulat exercitarea unor acte de natură sexuală asupra unui cadru didactic.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, spune Poliția într-un comunicat.

Inspectoratul Școlar Județean Prahova reacționează în urma acestui incident și anunță că elevii implicați vor avea media scăzută la purtare cu 4 puncte, ceea ce înseamnă că vor rămâne repetenți. Cadrul legal actual cu permite exmatricularea.

”În dimineața zilei de 6 aprilie 2023, conducerea unității de învățământ a fost informată de existența unui clip video realizat în timpul unei ore de curs și, imediat ce a intrat în posesia lui și a fost vizionat, au fost înștiințate Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Polița comunei Brebu.

– Tot în cursul zilei de 6 aprilie 2023, a fost convocat Consiliul Clasei, care a stabilit sancționarea elevilor implicați, astfel: cei doi elevi care apar în imagini și elevul care filmează și îi instigă au fost sancționați cu ”Mustrare scrisă” și scăderea notei la purtare cu 6 puncte, iar ceilalți elevi prezenți în clasă cu ”Observație scrisă”.

– Conducerea unității școlare a inițiat o cercetare prealabilă a împrejurărilor în care a avut loc incidentul, pentru lămurirea tuturor aspectelor.

– Având în vedere gravitatea faptelor, atât elevii cât și cadrul didactic, vor beneficia de consiliere din partea specialiștilor Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională”, transmite Inspectoratul Școlar Județean Prahova, care precizează că va demara propria anchetă, privind activitatea de la nivelul unității de învățământ”, comunică Inspectoratul Județean Prahova.

La rândul său, ministrul Educației, Ligia Deca, dă asigurări că va face tot ce ține de ea pentru a preveni astfel de fapte.

”Știu că incidentele din ultima vreme au făcut ca fiecare cadru didactic să simtă nevoia de certitudini privind siguranța în școli. Vreau să vă asigur că voi face tot ceea ce ține de mine să prevenim aceste fapte și am demarat deja o serie de consultări pentru a găsi cele mai bune soluții în acest sens. Siguranța fiecărei persoane din unitățile de învățământ este prioritară pentru Ministerul Educației”, a spus Ligia Deca.

Potrivit IPJ Prahova, polițiștii din Valea Doftanei au fost sesizați de către directorul unei școli din comuna Brebu despre faptul că deține o înregistrare audio video în care doi elevi cu vârstele de 13 ani, în timp ce se aflau într-o sală de clasă, au simulat exercitarea unor acte de natură sexuală asupra unui cadru didactic. Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri, iar cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs