Cine este preotul român care a căzut în Marea Tireniană în momentul în care a aruncat crucea de Bobotează – video

Autor:

Data:

Românii au distribuit amuzați momentul în care un preot român ortodox din Italia aruncă crucea de Bobotează și cade în Marea Tireniană, transmis live pe Facebook de mai mulţi enoriaşi din Torvaianica.

Preotul care a căzut în apă nu este unul oarecare, ci unul dintre cei doi conducători ai Episcopiei Române Ortodoxe a Italiei: Arhiereul-Vicar Atanasie de Bogdania, potrivit G4Media.

În imaginile filmate se poate vedea cum patru preoţi în frunte cu Episcopul Atanasie se urcă pe o scenă improvizată la malul Mării Tireniene.

În momentul în care Episcopul Atanasie a vrut să arunce crucea în mare, pentru a fi prinsă de temerari, acesta se dezechilibrează, alunecă și cade peste balustradă, direct în apă.

”O căzut popa, bă! Mamăăăă!”, este reacţia unui credincios prezent la faţa locului. Din fericire, prelatul nu a fost rănit.

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei este organizată în 24 protopopiate numărând în total 280 de parohii, 4 mănăstiri, 2 schituri, 5 paraclise episcopale și 3 centre pastoral misionare. Are 300 de clerici, iar unul din cei doi şefi ai acestora este Arhireul Atanasie de Bogdania.

Leave a Comment