Preot din Iaşi, prins de soţie cu amanta, în timpul unui desfrâu în timpul Postului

18 Dec 2018

Un preot din judeţul Iaşi riscă să rămână mirean, după ce ce soţia sa a depus o plângere prin care îl acuză de infidelitate.

Infidelitatea ar fi avut loc inclusiv în timpul postului Paştelui de anul acesta, amanta părintelui fiind un cadru didactic de la şcoala la care preotul predă religie.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au primit o sesizare conform căreia preotul ieşean Flavian D. (29 de ani), paroh într-o comună din judeţ, şi-ar fi înşelat nevasta.

De altfel, din cauza presupuselor infidelităţi ale preotului, soția a și divorțat de el, desfacerea căsătoriei fiind făcută, la notar, de comun acord. Despărţirea de soţie în cazul preoţilor poate duce la depunerea din treaptă a acestora.

În ceea ce priveşte presupusele infidelităţi ale preotului, conform plângerii depuse la Mitropoliei, citată de ”Ziarul de Iaşi”, fosta sa soţie spune că l-ar fi surprins împreună cu amanta chiar în casa parohială, dar şi într-un apartament pe care îl deţineau în comun.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei îl vor audia pe preot în cursul zilei de miercuri.

”Îl vom informa despre plângerea făcută de soţia sa, îi vom prezenta şi ceea ce ştim noi, abordăm şi problema divorţului, demarăm efectiv o anchetă. Atâta timp cât nu e vorba de un adulter demonstrat, dacă divorţul este pronunţat din culpa ambelor părţi, teoretic, da, este foarte pasibil de depunere din treaptă, dar asta se face în urma unei analize foarte atente.

Am înţeles de la doamna că au fost la un notar, dar vreau să aflu şi părerea preotului miercuri“, a declarat Dumitru Boboc, inspector eparhial bisericesc de la Corpul de inspecţie bisericească al Arhiepiscopiei Iaşilor, pentru Ziarul de Iaşi. Pentru aceeaşi surrsă, preotul acuzat nu a vrut să comenteze. 

SHARE