3dots.ro

Muntele Athos. Un român a fost împușcat în ambele picioare de un preot, tot român: ”A luat arma de vânătoare, am auzit poc!”

Muntele Athos. Un român a fost împușcat în ambele picioare de un preot, tot român: ”A luat arma de vânătoare, am auzit poc!”

Un muncitor necalificat în vârstă de 51 de ani solicită ajutorul Consulatului României de la Salonic, după ce ar fi fost împușcat de un preot, tot român și el, de la Muntele Athos

Autoritățile elene investighează cazul, după ce, susține românul împușcat susține că preotul i-ar fi cerut să declare, inițial, că a fost un accident de vânătoare.

Muncitorul român este din comuna Tudora, județul Botoșani, și lucrează de doi ani la un schit din Muntele Athos, lângă chilia unui preot, tot român.

El declară că săptămâna trecută, o pisică l-a înfuriat atât de mult pe preot, încât a scos o pușcă și a tras după animal. Pisica a reușit să scape, dar alicele au lovit ambele picioare ale muncitorului român.

”Pisica a venit la picioarele mele. Eu m-am ridicat de pe bancă, m-am dus la vreo trei metri. Mâța a fugit de acolo. El s-a dus la centrală, a luat arma de vânătoare, a încărcat-o și s-a auzit ‘poc’. Pe loc am căzut jos, ca și cum aș fi fost izbit de mașină. Ce a căutat el cu pușca la 3-4 metri de mine? Și mi-a prins și piciorul drept, și piciorul stâng”, a povestit victima, pentru Știrile Pro TV.

Bărbatul susține că preotul l-ar fi determinat să declare polițiștilor că totul a fost un accident, la o vânătoare de mistreți. Rudele bărbatului au cerut însă ajutor Consulatului român din Salonic.

”L-au dus la spital, i-au luat buletinul, părintele a plecat înapoi, declarația a fost dată după cum a vrut părintele, sub presiune și, de atunci, nimeni nu se mai ocupă de el. Până nu am venit noi, aici, la spital, nu a fost informată nici ambasada, nici consulul”, susține fratele victimei.

Sora bărbatului e și ea revoltată de felul cum acesta a fost tratat: ”I s-a promis că va fi dus în România și că va avea grijă de el, l-a lăsat în spital să i se scurgă zilele, nefăcându-i absolut nimic până când nu a ajuns familia aici”.

Din comentariile rudelor este posibil ca acest caz să fi fost în cele din urmă reclamat din cauza diferendelor financiare, probabil că preotul și-a asumat să plăteacă niște compensații financiare, iar acest lucru nu s-a întâmplat.

Victima susține că a fost rănit grav la ambele picioare și că există riscul să-i fie amputate. După intervenția familiei, polițiști eleni i-au luat o nouă declarație în care a menționat noua versiune despre cum a fost împușcat.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs