Un preot pune în discuție renunțarea la coroanele de flori la înmormântări: Sunt bani arși, nu ajută cu nimic familia îndoliată, nici sufletul decedatului

Preotul paroh George Piț din Slimnic, județul Sibiu, propunere, al nivel public, renunțarea la coroanele depuse pe mormintele persoanelor decedate și înlocuirea acestora cu un ajutor financiar pentru familie.

”Luarea unei decizii în ce privește coroanele aduse la înmormântarea celor decedați și înlocuirea acestora cu un ajutor financiar pentru familie.

Luând în considerare că există mai multe parohii sau comunități care au decis înlocuirea coroanelor de la înmormântare cu un ajutor financiar oferit familiei îndoliate, se pune în discuție dacă este oportun ca și în comuna Slimnic să propunem cu începere din 2022, obiceiul înlocuirii coroanelor cu un mic ajutor material”, a scris preotul paroh George Piț pe Facebook.

Preotul a argumentat că existe mai multe motive care să sprijine acest demers. 

”Sunt bani arși, nu ajută cu nimic familia îndoliată, nici sufletul decedatului, dar poate cel mai solid argument este acela că aceste coroane după trei-patru săptămâni trebuie aprinse la groapa de gunoi, iar dacă sunt și din plastic acestea emană un fum înecăcios prin care se poluează aerul pe care îl respirăm.

Eliminăm astfel si poluarea, care este un aspect foarte important”, a explicat preotul George Piț în demersul adresat locuitorilor comunei.

Preotul este de părere că ar trebui înființată o cutie în care să fie depuși banii care ar fi fost cheltuiți pentru coroana de flori, iar preoții ar trebui să fie cei care îi înștiințează pe credincioși despre motivele pentru care măsura este una bună.

”Se înțelege că din partea celor mai apropiați vor fi aduse câteva coroane. Se supune la vot și cu o în unanimitate deplină consilierii celor două parohii sunt de acord cu această schimbare.

Această modificare să se facă publică prin anunțuri în biserici, prin afișe și prin luări de poziții ale preoților la predicile de la înmormântări, în care să se arate motivele pentru care propunem această modificare a înlocuirii coroanei cu ajutorul financiar oferit direct familiei.

În acest sens s-a propus realizarea unei cutii speciale pe care să fie scris textul AJUTOR PENTRU FAMILIE, cutie care să însoțească sicriul răposatului în cele două sau trei zile de priveghere creștinească”, a mai propus preotul paroh George Piț din Slimnic.