3dots.ro

Presa din Kosovo și din Serbia despre incidentele provocate de ultrașii tricolorilor pe Arena Națională din București

Presa din Kosovo și din Serbia despre incidentele provocate de ultrașii tricolorilor pe Arena Națională din București

Media de la Priștina, dar și cea de la Belgrad au reacționat după incidentele produse de ultrașii echipei naționale a României la meciul cu Kosovo, scor 2-0, disputat pe Arena Națională, în preliminariile Euro 2024.

Jurnaliștii din Priștina au scris despre bannerul ”Kosovo e Serbia” afișat de ultrașii naționalei României în timpul meciului, pe care l-au etichetat drept ”scandalos”.

”Arbitrul le-a ordonat celor două echipe să părăsească terenul. Willy Delajod a decis să oprească meciul după ce fanii români  au aprins mai multe materiale pirotehnice și au afișat un mesaj scandalos: ”Kosovo este Serbia””, au notat cei de la Gazeta Express.

Pe de altă parte, presa de la Belgrad a reacționat și ea, precizând că s-a creat un scandal ”incredibil” la București, iar fotbaliștii din ”așa-zisul Kosovo” n-au mai vrut să joace după ce ultrașii români au afișat bannerul.

”Scene șocante la vecini. Fotbaliștii din așa-zisa Kosovo au plecat de pe teren din cauza bannerului ”Kosovo e Serbia””, a titrat cotidianul Blic.

”Un scandal incredibil s-a întâmplat în București, pe Arena Națională. După afișarea bannerului și scandările „Kosovo e Serbia”, jucătorii echipei oaspete nu au mai vrut să joace. România nu recunoaște așa-zisul stat Kosovo și este foarte clară în această privință. Cei din Kosovo le-au considerat scandări xenofobe și de aceea nu au mai vrut să continue”, au notat jurnaliștii de la Blic.

Și presa internațională a comentat incidentele de la București, unde meciul România – Kosovo a fost întrerupt 50 de minute, după ce fanii au scandat și au afișat un banner cu tentă politică.

”Scandal politic în România: jucătorii din Kosovo părăsesc terenul”, au transmis spaniolii de la As, în timp ce Gazzetta dello Sport, cea mai importantă publicație a Italiei, a scris: ”La București, ultrașii au scandat Kosovo e Serbia. Arbitrul a suspendat provizoriu România – Kosovo”.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs