De Ziua României, președintele Asociaţiei 'Valea Dacilor' şi-a pus capăt zilelor folosind tricolorul

02 Dec 2019 | scris de Monica Pavelescu

Rareş Damian, preşedintele organizaţiei "Valea dacilor” a fost găsit mort, duminică dimineaţă.

De Ziua României, președintele Asociaţiei 'Valea Dacilor' şi-a pus capăt zilelor folosind tricolorul

Potrivit informaţiilor oferite de apropiaţii săi, tânărul din Orăştioara de Sus, satul de la poalele Sarmizegetusei Regia, s-ar fi spânzurat chiar de Ziua Națională folosindu-se de un steag tricolor.

Deocamdată nu se cunosc motivele pentru care tânărul şi-a luat viaţa.

"Au loc cercetări cu privire la circumstanţele în care a survenit decesul bărbatului de 33 de ani. Din primele verificări, trupul acestuia nu prezenta urme de violenţă, neexistând suspiciuni de comiterea vreunei fapte penale”, a informat comisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Pasionat de istorie, Rareș Demian, în calitate de președinte al Asociației „Valea Dacilor”, s-a implicat în organizarea de evenimente cu tematică istorică. Festivalul de reconstituire istorică ”Frăția Lupilor”, care a ajuns în acest an la a III-a ediție, a fost una dintre manifestările care l-au avut ca organizator.

”Dimineaţă am vrut să te sun pentru că nu vorbisem de vreo trei luni şi m-am luat cu diverse ca de obicei. Ceva mă făcea să mă gândesc la ţine. Acum am înţeles de ce. Te-am simţit frate! Drum lin Rareş şi... ne vom întâlni curând!”, a scris un apropiat pe pagina sa de Facebook.

”Astăzi dimineaţă, unul dintre cei mai fideli prieteni ai noştri, RAREŞ DEMIAN, preşedintele Asociaţiei culturale Valea Dacilor şi unul din iniţiatorii Frăţiei Lupilor, a plecat la Zalmoxis. Avea 33 de ani.  Alte cuvinte sunt de prisos. Quidam feri sunt et ad mortem paratissimi”, au transmis Amicii Salvamont Adler Ferdinand.

Împreună cu ansamblul de dansuri tradiționale, hunedoreanul a fost la Roma, unde a jucat Călușul la „Natale di Roma”, sărbătoare europeană dedicată fondării fostei Capitale a Imperiului Roman. 


Follow us on Google News