Cum au reușit procurorii să omoare în acte un primar pe care îl anchetau, deşi este viu şi nevătămat

Primarul comunei Cristești din județul Botoșani, Lucian Borfotină, alături de secretarul comunei, Bogdan Peţenchea, într-un dosar pentru neglijență în serviciu, abuzuri și mai multe falsuri în acte.

Cei doi fuseseră reclamați de o fostă angajată a primăriei, care se considerase nedreptățită în momentul în care fusese concediată.

După doi ani de tergiversări, în care se înaintaseră mai multe plângeri împotriva celor doi, după ce a constatat că nu se făcuseră foarte mulți pași procedurali, petenta a contestat modul în care s-a desfășurat urmărirea penală.

Contestația a fost analizată de o instanță, care i-a dat dreptate petentei, după ce a constatat că singurele acte procedurale întocmite au fost audierea primarului şi secretarului din Cristeşti, fără administrarea altor probe.

Judecătorul a solicitat lămuriri asupra dosarului instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, iar explicația primită într-o comunicare oficială a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, semnată chiar de către prim procurorul Dorina Dragomir, a fost că dosarul a fost clasat pentru că făptuitorul încetase din viață.

”Vă facem cunoscut că în dosarul penal nr, 4338/P/2017, având ca obiect plângerea penală formulată de B. Elena , s-a dispus la data de 30.09.2019 clasarea cauzei cu privire la infracţiunea prevăzută de art. 298 Cod Penal, întrucât a intervenit decesul făptuitorului”, a comunicat Parchetul.

Numai că, făptuitorul, Lucian Borfotină, este departe de a-și fi terminat existența, fiind viu și nevătămat pentru alte fapte lumești în afara cercetării penale.