Primele secunde ale incendiului de la Matei Balș - video

29 Ian 2021 | scris de Monica Pavelescu

Incendiul de la Institutul Matei Balş ar fi izbucnit de la un scurt circuit produs la o priză aflată la patul unui pacient, dependent de oxigen, care avea telefonul la încărcat. 

Primele secunde ale incendiului de la Matei Balș - video

Cel puţin aşa susţin cadrele medicale care au fost de gardă noaptea trecută, primii martori audiaţi de anchetatori în acest caz.

Pacientul era cuplat la oxigen, iar lângă el avea cablul de încărcare a telefonului, o tabletă şi rezervorul de oxigen.

Unii martori susţin că înainte de incendiu s-ar fi produs şi o explozie.

În acelaşi timp, anchetatorii nu exclud posibilitatea ca flăcările să fi izbucnit de la o sursă de încălzire adusă de aparţinătorii unor pacienţi. 

Nu este exclusă nici varianta ca flăcările să fii izbucnit de la sistemul electric al spitalului sau din cauza unui pacient care a fumat în institut.

Salvatorii sosiţi la faţa locului le-au declarat anchetatorilor că, atunci când au intrat în corpul de clădire cuprins de flăcări, trupurile neînsufleţite ale celor care au decedat în incendiu erau în locuri total diferite, ceea ce ar putea însemna că atunci când au izbucnit flăcările pacienţii au fugit să se salveze. 

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a precizat că au fost 10 apeluri la 112 pentru a anunţa incendiul, primul la 5:04, însă nu se auzea decât un zgomot de fond, iar cel care a sunat a fost reapelat şi a semnalat izbucnirea incendiului.

O cameră de supraveghere amplasată în zonă a surprins imagini chiar din momentul în care a izbucnit incendiul în pavilionul COVID de la Institutul Matei Balș.


CLICK - Follow us on Google News