Primul caz de coronavirus în România confirmat oficial. Suspiciuni în ceea ce privește un al doilea caz

26 Feb 2020 | scris de Monica Pavelescu

Evenimentul pe care toată lumea îl aștepta, s-a produs - România are începând din această seară un caz de coronavirus confirmat. 

Primul caz de coronavirus în România confirmat oficial. Suspiciuni în ceea ce privește un al doilea caz

Cazul de infectare cu coronavirus a fost confirmat într-o conferință de presă susținută de Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Este vorba despre una dintre persoanele din Gorj care a intrat în contact, la vânătoare, cu italianul în vârstă de 71 de ani, în perioada de cinci zile în care s-a aflat la noi în țară.

Persoana respectivă se afla în carantină și nu prezenta simptomele bolii. Date despre vârsta sa și despre eventuale alte boli cronice de care suferă nu au fost făcute publice. Testele medicale făcute celor șapte membrii ai familiei pacientului au ieșit negative la infecția cu coronavirus.

De asemenea au fost prelevate probe de la persoanele cu care pacientul român a intrat în contact înainte de a fi pus în carantină. La ”Matei Balș” sunt 33 de probe de la Gorj pentru care se așteaptă rezultatul.

Există suspiciuni că ar mai putea fi un al doilea caz de coronavirus în România, dar testele nu sunt însă finalizate.

Dacă se confirmă și a doua infectare, atunci cele două persoane vor fi transferate la Institutul Matei Balș din București.

Autoritățile italiene au anunțat miercuri seară că bărbatul care a vizitat România ar fi contaminat trei persoane după ce a ajuns în țara sa. Este vorba despre un angajat și de un client al restaurantului pe care îl deține italianul în vârstă de 71 de ani, dar și despre italianul în vârstă de 51 de ani, care a fost și el în România.

Nu putem decât spera că rațiunea, informarea ,respectarea regulilor de igienă ne vor feri de o isterie de-a dreptul năucitoare, mai periculoasă și decât coronavirusul însăși...


CLICK - Follow us on Google News