Fost deținut politic: Principele Duda, turnător la Securitate și agent bisexual al serviciilor

Ion Varlam este unul din foștii membrii de frunte ai Partidului Național Țărănesc, aflat chiar în cercul de apropiați ai Seniorului Corneliu Coposu și personalitate a exilului românesc/

Fostul deținut politic a făcut o serie de afirmații grave despre Principele Radu Duda, despre care afirmă că a fost turnător la Securitate și agent post-decembrist al servicilor secrete, ”specializat” în demnitari britanici homosexuali cu influență în NATO.

Declarațiile lui Ion Varlam au fost făcute într-un interviu realizat de jurnalistul Răzvan Gheorghe și difuzat azi de publicația online Podul.ro.

Chestionat în legătură cu liantul ce leagă Securitatea de Casa Regală a României, Ion Varlam, strănepot al Elisei și al lui Ion I.C.Brătianu, intrat în pușcăriile comuniste de la 14 ani, a spus:

”Regele Mihai a fost capturat de banda lui Ion Iliescu prin intermediul mariajului lui Radu Duda cu Margareta. Eu mi-am încetat legăturile cu reprezentanții Casei Regale în chiar momentul în care Duda și-a făcut apariția acolo.

Vă mărturisesc că i-am pus în gardă și le-am dezvăluit că Duda a fost informator la Securitate încă de la 16 ani, fiind folosit chiar și ca agent sexual – un soi de gigolo cu microfon. Totuși, probabil că tipul o fi luat niște ”avantaje”, pentru care i-au făcut propagandă și femeile prin paturile cărora s-a perindat.

Printre multele sale relații, a fost iubitul actriței Olga Tudorache, apoi a activat în Anglia, în perioada ’91-’92, pe când era specializat în demnitari britanici homosexuali care aveau acces şi influenţă la NATO.

Ion Caramitru a fost cel care i-a făcut cunoştinţă lui Duda cu Margareta. Poveştile că cei doi s-ar fi cunoscut la Paris sunt lipsite de orice noimă, sunt bancuri pentru naivi”, afirmă fostul deținut politic.

”Deşi Radu Duda nu îmi este deloc simpatic, consider că are calităţi reale de actor, l-am văzut în câteva piese. Și acum, distribuit în rol de principe, îşi îndeplineşte satisfăcător rolul asumat.

Întrucât ne leagă anumite relaţii de rudenie, eu am vorbit cu persoane din familiile regale străine, persoane care mi-au confirmat că Duda a făcut, în general, o impresie bună.

În realitate, cei de acolo ştiu prea bine cu cine au de-a face, să nu-i credeți neinformați sau creduli, chiar nu-i cazul, vă încredințez de asta, dar actorul se achită de rolul lui printr-o discreţie de calitate, elegantă”, a mai afirmat Ion Varlam.