Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, în presa austriacă: «Am dobândit și am exercitat legal autorizația de vânătoare»

07 Mai 2021 | scris de Monica Nistor

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a trimis o scrisoare cotidianului austriac Kronen Zeitung în care prezintă propria versiune despre partida de vânătoare de la Ojdula, județul Covasna.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, în presa austriacă: «Am dobândit și am exercitat legal autorizația de vânătoare»

Prințul neagă că ursul pe care l-a vânat a fost Arthur și afirmă că de fapt este vorba de un exemplar care făcea probleme în zonă. El mai transmite că se pune la dispoziția autorităților care anchetează cazul.

”După ce un urs a ajuns adesea în zone locuite și a fost clasificat ca fiind periculos de autoritățile române responsabile, exemplarul a fost eliberat pentru vânătoare. Am dobândit și am exercitat legal autorizația de vânătoare”, spune prințul, în reacția pentru presa austriacă.

Emanuel von und zu Liechtenstein nu a confirmat că a plătit pentru partida de vânătoare suma de 7.000 de euro, dar a precizat: ”Din câte știu, taxele plătite sunt investite în primul rând în programe de protecție pentru urși și pentru oamenii care se ocupă de ei”.

De asemenea, el neagă că ar fi ucis ursul brun Arthur și asigură autoritățile responsabile de ”sprijin deplin” în anchetă.

”Îmi pare extrem de rău și îmi cer scuze pentru faptul că a fost creată o impresie care i-a făcut pe mulți să se simtă răniți în sentimentele lor. În acest caz, vânătoarea a servit pentru evitarea pericolului”, scrie Emanuel von und zu Liechtenstein.

Procurorii din Covasna cercetează împrejurările în care a fost ucis ursul Arthur de prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, după ce IPJ Covasna s-a autosesizat cu privire la acest caz în urma articolelor din presă.

Dosarul penal este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc care face verificari pentru braconaj, vânarea în alte condiții decât cele ale derogărilor și uzul de armă fară drept.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, în vârstă de 43 de ani, a primit aprobare de la Ministerul Mediului să împuște o ursoaică ce făcea pagube în gospodăriile oamenilor din localitatea Ojdula, din Covasna, dar a împușcat ursul greșit, pe Arthur, cel mai mare urs brun din România, acuză organizația de mediu Agent Green. S-a întâmplat în luna martie, susține ONG-ul.

Activiștii de mediu spun că, în realitate, prințul nu a omorât ursul-problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților. 


CLICK - Follow us on Google News