Prințesa Urbană, al cărei socru e internat la Suceava: «De ce nu ne spun: Nu avem locuri la ventilatoare, e nasol»

01 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

Scriitoarea Ioana Macoveiciuc, cunoscută în mediul online ca Prințesa Urbană, scrie într-o postare pe Facebook că socrul său, internat de luni la Suceava în stare gravă, cu febră și pneumonie, nu a fost consultat de niciun medic și nici măcar nu a fost dus la dializă, tratament de care are nevoie o dată la trei zile.

Prințesa Urbană, al cărei socru e internat la Suceava: «De ce nu ne spun: Nu avem locuri la ventilatoare, e nasol»

”Tatăl soțului meu este internat de ieri la Suceava. Este în stare gravă, pneumonie, respiră foarte greu, este diabetic, nu vede. La ora 8 PM respira atât de greu încât nu putea vorbi. Face febră și atacuri de panică, acuză dureri în dreptul inimii.

În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic. Nu a fost testat. Nu este dus la dializă, deși viața lui depinde de dializă făcută la 3 zile. Azi s-a încheiat a patra zi. Nu i se ia glicemia, nu i se oferă tratament”, scrie Ioana Macoveiciuc pe pagina sa de Facebook.

Bloggerița susține că, după ce au spus că l-au consultat pe socrul său, medicii nu au mai răspuns la telefon de câteva ore, iar bărbatul nu primește oxigen și nici tratament.

”Cei care ne-au răspuns la telefon mint. Ba că a fost dus la dializă (nu a fost), ba că a fost văzut de medic (nu a fost văzut). Ştim de la el. De patru ore nu mai răspunde nimeni la niciun telefon.

Nu primește oxigen, nu știm dacă poate fi externat, nu știm dacă ar putea fi locuri la urgență, dacă e ceva ce poate face cineva pentru el. De ce nu este dus măcar la dializă? De ce nu primește tratament? Un fir cu oxigen la pat? Omul se sufocă.

De ce l-au mai internat, dacă nu îl izolează (e în salon cu alții), nu îl tratează, nu îl testează, ba îl mai și privează de tratamentul și procedurile care îl țin în viață? Cine ia aceste decizii?

Nu avem informații. Ce pare acum este că nu are nicio șansă. Soția lui, contact direct, nu reușește să dea de nimeni de la DSP să ceară să fie testată. Are și ea febră, e izolată la domiciliu”, mai scrie bloggerița.

”Iar când aud la TV că situația e sub control, că avem de toate, mă sufoc. Spuneți-mi voi, cum îl salvăm pe acest om? Pe ceilalți oameni în aceeași situație?

De ce nu vorbesc acești oameni? De ce nu cer ajutor? De ce nu ne spun, măcar: Băi oameni, nu avem locuri la ventilatoare, e nasol”, conchide scriitoarea Ioana Macoveiciuc .


CLICK - Follow us on Google News