3dots.ro

Fost procuror-șef la Secția Parchetelor Militare , dezvăluiri despre cum ar fi fost răsturnat Nicolae Ceaușescu: „Aveau o bandă cu sunete de joasă frecvență care provocau senzație de rău în stomac”

Fost procuror-șef la Secția Parchetelor Militare , dezvăluiri despre cum ar fi fost răsturnat Nicolae Ceaușescu: „Aveau o bandă cu sunete de joasă frecvență care provocau senzație de rău în stomac”

Generalul Cătălin Ranco Pițu, fost procuror-șef la Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a făcut publoce, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3 CNN, dnoi elemente despre evenimentele petrecute la mitingul desfășurat în Piața Revoluției în 1989, care a condus la căderea regimului Nicolae Ceaușescu.

Fostul procuror a semnat rechizitoriul din Dosarul Revoluției, care adună nu mai puțin de 3.000 de volume de mărturii, probe.

Generalul afirmă că starea de neliniște care s-a instalat în rândul participanților la mitingul organizat de Ceaușescu pentru susținerea sa a fost produsă de niște benzi cu sunete de joasă frecvență, deținute de militarii MApN, care au provocat o senzație de rău în stomac.

Fostul procuror militar spune că cele două benzi magnetice au fost distruse prin ardere, în seara zilei de 21 decembrie, o măsură de siguranță pe care și-au luat-o cei care le-au folosit, în cazul în care Nicolae Ceaușescu ar fi rămas, totuși, la putere.

„Am fost la modul cel mai serios interesat de ceea ce s-a întâmplat cu ocazia acestui meeting și mai precis ce anume a dus la destabilizare a mitingului, așa cum toată lumea știe că s-a întâmplat.

Din aproape în aproape, analizând probele avute la dosar, niște probe complexe și complete, am ajuns să-i audiez ca martori pe acei militari de la o unitate specială a MApN, o unitate de propagandă specială la inamic, s-ar putea spune, în termeni academici, război psihologic – aveam o astfel de unitate la nivelul lui 89 – iar acești militari mi-au spus că acel sunet, acel șuierat care se aude, fost generat de o bandă magnetică imprimată cu sunete de joasă frecvență, sunete care au fost concepute cu scopul de a destabiliza, de a induce panică.

Am discutat cu zeci de martori, persoane cât se poate de credibile, oameni maturi la nivelul lui decembrie 89 și cu toții mi-au spus că acea senzație profundă de panică, o durere la nivelul stomacului, s-a resimțit în momentul în care prin difuzoarele din Piața Palatului a fost pusă acea bandă magnetică.

Am discutat chiar cu militarii care mi-au spus că au introdus banda magnetică. Radiodifuziunea Română a asigurat sonorizarea în piață, însă de fiecare dată când Nicolae Ceaușescu vorbea în public, acea rețea radio-difuziune era dublată de rețeaua unității speciale a MApN, pentru ca în caz de nevoie să intervină și să îl protejeze pe Nicolae Ceaușescu în caz de evenimente neplăcute pentru acesta.

Ei bine, la 21 de decembrie au intervenit într-adevăr, dar nu cum și-ar fi dorit Nicolae Ceaușescu, ci cu scopul de a destabiliza mitingul popular, miting popular care a fost agreat de Nicolae Ceaușescu. Acesta total nerealist, spera ca prin discursul pe care îl va purta în fața multimii să întoarcă opinia publică, care deja se manifesta împotriva regimului.

Întrebându-l pe militarul inginer care știa exact ce conține acea bandă, mi-a spus că pentru a fi conceput[ o astfel de de bandă se foloseau diverse sunete printre care șuierat de de mecanizate, de tancuri, de blindate, explozii de grenade, dar și o anumită combinație de sunete de joasă frecventă.

Este bine cunoscut faptul că oamenii reacționează foarte interesant atunci când sunt supuși unor sumete de joasă frecvență, deja nu mai este un secret. La nivelul lui 1989 societatea nu știa despre astfel de procedee, dar astăzi ele sunt cunoscute și asta s-a întâmplat în decembrie 89.

Caseta a fost importată, asta au spus militarii, n-au fost de acord să declare cine a dat ordinul, dar este evident că un astfel de ordin a venit de la un eșalon superior al MApN, pentru că pe cont propriu nu puteau să își asume o astfel de de acțiune.

Și dacă urmăriți filmulețul, se vede inclusiv faptul că multe priviri se îndreaptă spre acel loc de unde, martorii pe care i-am audiat, au spus că a venit în principal sunetul și acesta a fost un prim impuls. Pentru că după aceea bulgărele s-a rostogolit de la sine și odată creată panica în rândul acelei mulțimi, se știe, mulțimea reacționează necontrolat atunci când apare senzația de panică, și în felul acesta s-a dat impulsul necesar pentru ca meeting-ul să fie destabilizat. (…)

În seara zilei de 21 decembrie, cele două benzi magnetice au fost distruse prin ardere, tocmai pentru ca în cazul în care Ceaușescu rămânea la putere, să nu fie găsite acele benzi asupra lor. „, a relatat generalul Cătălin Ranco Pițu la Antena 3 CNN.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs