3dots.ro

Brașov. Profesoară reclamată că i-a învățat pe copii cum să spună în franceză „puii noștri în curtea voastră”

Brașov. Profesoară reclamată că i-a învățat pe copii cum să spună în franceză „puii noștri în curtea voastră”

O profesoară care predă limba franceză la o școală din Brașov  a reușit să zdruncine bine pudibonderia elevilor și părinților acestora, care o acuză că folosește expresii vulgare. Ea i-a învățat pe elevi cum se spune în franceză „puii noștri în curtea voastră”.

Andreea este profesoară de franceză la școala gimnazială numărul cinci din Brașov. Părinții elevilor o acuză că folosește în fața copiilor expresii în franceză care traduse în românește sună a aluzii sexuale.

Părinții au atras atenția conducerii unității de învățământ și asupra postărilor profesoarei de pe Tik Tok care, spun ei, nu sunt conform conduitei pe care trebuie să o aibă un dascăl.

„Nu știu dacă lucrurile respective făceau parte din programa școlară. În orice caz, situația la care s-a ajuns nu este un lucru normal, asta cu siguranță”, afirmă un părinte.

”E o defăimare grosolană!”

Profesoara se apără și spune că doar își face meseria, dar e puțin contrazisă de conținutul clipurilor video  pe le postează pe TikTok

„Este o defăimare totală, grosolană din partea….cine a făcut așa ceva  Probabil că din cauza anumitor cuvinte pe care le-am tradus, lor le sună într-un anumit fel, de aici s-au găsit să se ia de mine, plus activitatea de pe Tik Tok”, spune profesoara în vârstă de 26 de ani.

„Toate aceste acuzații vor trebui demonstrate. Doamna e foarte afectată de ce se întâmplă, in primul rând e stricată imaginea profesoarei ca persoană și imaginea școlii”, răspunde directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 5 Brașov, Eugenia Crețoi.

A fost sesizat și Inspectoratul Școlar

Sesizările părinților împotriva profesoarei au ajuns până la Inspectoratul școlar din Brașov.

„Primele sesizări au fost filmulețe de pe social media, trimise de părinți ai unor copii în care doamna profesoară apare în niște ipostaze nu neapărat neadecvate, dar poate nu sunt cele mai potrivite pentru un cadru didactic.

Evident, doamna profesoară poate risca o mustrare dacă se constată că acel comportament nu a fost în concordanță cu conduita unui cadru didactic”, declară Valentin Bucur, de la ISJ Brașov:

Până acum nu s-a ajuns la o concluzie în privința ei, iar profesoara își poate continua deocamdată activitatea didactică.

@profamamaonline Puiul meu în curtea ta.. Cum se spune? Ig: iamandreeacondr #fy #fyromania #foryou #limbafranceza #joke ♬ habits stay high – favsoundds

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs