O profesoară, plătită cu 22 de lei pentru corectarea lucrărilor de la bacalaureat: ‘Vreau să virez această sumă în contul Ministerului Educației’

O profesoară de la Colegiul Național ”Sf. Sava” din București, descrie toată procedura birocratică prin care a trecut pentru a fi avizată să corecteze lucrările de la bacalaureat, muncă recompensată de minister cu 22 de lei.

”Astăzi a fost o zi mare. Mi-au fost virați banii pentru evaluarea celor 6 lucrări de la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie 2022.

Las deoparte faptul că mi s-a spus in ziua convocarii la centrul zonal de evaluare că vor fi 17 lucrări. Cand am ajuns la CZE mi s-a spus ca sunt 6 lucrari pentru că au fost chemați 6 profesori și trebuie să ajungă la toată lumea.

Pentru aceasta sumă am completat mai întâi două contracte, două declaratii, două angajamente, am lasat o copie a cărții de identitate, o adeverință prin care se certifica faptul că sunt profesor. Adică un ditamai dosarul.

După ce am avut toate aceste documente, am fost instruită aproximativ o oră pentru a lucra pe platforma aferentă.

Apoi am mai stat o oră pentru ca nu se încărcau lucrările. Am evaluat, am trimis borderoul la secretariatul comisiei, am semnat și am plecat.

Mi s-a spus că trebuie să vin și în ziua următoare pentru a semna catalogul. M-am conformat. Încă un drum.

Oameni buni, 22 de lei! Adică 3,66 lei pentru fiecare lucrare. Voi face demersuri să virez această sumă în contul Ministerului Educației. Eu vreau să fiu voluntar!”, a scris profesoara pe pagina sa de pe Facebook.