Regimul lui Erdogan a cerut extrădarea unei profesoare de la Liceul Internațional de Informatică București

18 Dec 2019 | scris de Monica Pavelescu

O profesoară de origine turcă, angajată a Liceului Internațional de Informatică din București, a fost reținută miercuri dimineață de polițiști, în baza unui mandat de extrădare emis de autoritățile regimului Erdogan, potrivit unui comunicat al liceului.

Regimul lui Erdogan a cerut extrădarea unei profesoare de la Liceul Internațional de Informatică București

Bușra Zeynep Șen, 24 de ani, este de doi ani profesoară de limba engleză la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București și este căsătorită cu un cetățean român.

"Bușra are permis legal pentru a sta în România și nimic din activitatea ei nu justifică demersurile autorităților turce. Singura vină a tinerei profesoare de engleză este aceea că tatăl său, Turgay Șen, a fost președintele Școlilor Orizont din Republica Moldova, iar autoritățile de la Ankara continuă să îl vâneze pe acesta după ce a scăpat în martie 2018, când au încercat să îl rețină pe Aeroportul din Chișinău”, se arată în comunicatul liceului.

Decizia privind extrădarea urmează să fie luată de Curtea de Apel București.

”Trei polițiști români au bătut în această dimineață la ușa profesoarei de engleză de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, Bușra Zeynep Șen, cu un mandat de reținere pentru extrădare emis de autoritățile lui Erdogan.

Bușra Zeynep Șen este de doi ani profesoară de limba engleză la ICHB, iar de un an este căsătorită cu un cetățean român, Husein Ervin, care este de asemenea profesor la aceeași școală. Bușra are permis legal pentru a sta în România și nimic din activitatea ei nu justifică demersurile autorităților turce.

Singura vină a tinerei profesoare de engleză este aceea că tatăl său, Turgay Șen, a fost președintele Școlilor Orizont din Republica Moldova, iar autoritățile de la Ankara continuă să îl vâneze pe acesta după ce a scăpat în martie 2018, când au încercat să îl rețină pe Aeroportul din Chișinău.

Acum, autoritățile turce au început prigoana împotriva membrilor familiei lui Turgay Șen.

Bușra Zeynep Șen, în vârstă de 24 de ani, este audiată la Parchet, iar în cursul zilei urmează să fie dusă la Curtea de Apel, unde se va judeca mandatul de extrădare.

Zilele trecute, un profesor turc din Bosnia Herzegovina a fost reeținut de asemenea la cererea Ankarei, dar instanța din Sarajevo a respins solicitarea şi l-a eliberat pe profesorul Fatih Keskin.

Și în Turcia Erdogan desfășoară o amplă campanie de epurare. Procuratura din Ankara a emis ieri mandat de reținere pentru 260 de persoane, pentru presupusele legaturi cu mişcarea Gulen, iar astazi procuratura din İzmir a emis un alt mandat pentru 221 de persoane, potrivit presei turce”,  scrie în comunicatul Liceului Teoretic Internațional de Informatică București.

Curtea de Apel București a luat decizia de a respinge cererea de extrădare a profesoarei de origine turcă din București, reținută în baza unui mandat emis de autoritățile regimului Erdogan.


CLICK - Follow us on Google News