O profesoară la Medicină, într-un curs online, despre studenții săi: «Ăştia sunt foarte proşti sau foarte răi» – video

Autor:

Data:

Într-o înregistrare de aproape patru minute, Mădălina Adam, profesoară de Universitatea de Medicină Carol Davila din București, face o oră de pedagogie, tot online desigur, despre cum ar trebui să i se adreseze studenții.

Într-un dialog în care uneori reușește să se contrazică pe ea însăși, profesoara își umilește și jignește interlocutorii, întreaga scenă părând a fi o reeditare peste ani a schiței ”Doi vulpoi” a lui Gh Brăescu… ”Zgăbeață Iftode, să trăiți!”.

“Vă pretind, din acest moment, celor două grupe, sau cel puțin celor care nu vor să…. hm!… să se înjosească, să mă numiți doamna doctor Mădălina Adam. Vreau să aud dacă s-a reținut”, se aude pe înregistrarea făcută în timpul cursului ținut pe platforma Zoom.

Apoi, profesoara spune, cu o voce scăzută: “Stai puţin, că ăştia sunt foarte proşti sau foarte răi”.

După aceea, Mădălina Adam îi întreabă pe studenți cum i se vor adresa, ținând cont de recomandarea pe care tocmai le-o făcuse.

– Deci, Iulia Cristina Ciocanu, cum vrei tu să îmi spui mie de aici înainte?- Doamna doctor Mădălina Adam. – Nu! Deci, îmi spui doamna doctor Adam. Dacă îmi spui și Mădălina, înseamnă că nu știu, vorba domnului profesor Sinescu, vrei să mă dai în judecată.

Dialogul se repetă și cu alți studenți.

– Oana Diana Condur, cum mi te adresezi de aici înainte?- Doamna doctor Adam.- Nu! Doamna doctor și atât. Doamna doctor.

Întrebat cum ar prezenta-o pe stradă, studentul Silviu Alexandru Cioboată răspunde că ar prezenta-o drept “dumneaei este doamna doctor Mădălina Adam”, iar replica profesoarei este: “Aici greșești profund și sunt foarte jignită. Altă părere”, cumva pe buna dreptate, după uzanțele de bune maniere.

Conversația dintre profesoara de la Universitatea de Medicină din București și studenți a fost făcută publică pe rețelele se socializare.

Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din București, a confirmat autenticitatea înregistrării care circulă pe rețelele sociale și a precizat că s-a deschis o analiză disciplinară.

”Confirm că nu este un fake news, dar precizez că este un fapt singular, regretabil. S-a creat o comisie de analiză, iar după analiza faptelor se va face un referat și, probabil, se va intra într-o comisie de disciplină”, a declarat Viorel Jinga pentru cotidianul Libertatea.

El a mai precizat că “până la finalizarea cercetărilor comisiei, s-a suspendat activitatea didactică a doamnei doctor Adam Mădălina”.

Leave a Comment