Fostă profesoară de religie, despre oamenii întâlniți la slujba de Înviere: ”Nu i-am văzut nici măcar să se roage, mai mult de jumătate își butonau telefoanele”

Fostă profesoară de religie, despre oamenii întâlniți la slujba de Înviere: ”Nu i-am văzut nici măcar să se roage, mai mult de jumătate își butonau telefoanele”

Maria Simion, o fostă profesoară de religie în vârstă de 82 de ani din Craiova, mărturisește că a rămas cu un gust amar după ce a participat la slujba de Înviere.

Ca în fiecare an, ea a ales să meargă la slujba de Înviere la Catedrala Sfântu Dumitru din centrul orașului, alături de alte câteva mii de persoane.

Din păcate, experiența nu a fost decât în parte una plină de evlavie sau de simțire creștină. Și nu e doar o întâmplare, cam așa se petrec lucrurile în multe alte locuri…

”Nu am putut să mai ajung în față să pot să iau lumină direct de la părinte. Am rămas undeva în spate și ascultam slujba. Dar, din păcate nu prea puteam asculta. Lângă mine erau două doamne care discutau despre ce gătiseră. Se contraziceau zgomotos dacă trebuie sau nu să pui mazăre în salata boeuf. Încet, m-am mutat în altă parte.

Am ajuns lângă un alt grup. Erau femei și bărbați, discutau despre petrecerea de-a doua zi de Paște. Cine să aducă drob, cine carnea,la un moment dat”, spune pensionara.

Un părinte m-a șocat. Am rămas cu un gust amar când am ajuns lângă acest domn care venise împreună cu soția și copilul. La un moment dat, domnul îi spune fiului să se strecoare și el în față să ia mai repede lumină. Se săturase să stea în picioare. Copilul nu a vrut. În secunda imediat următoare, tatăl l-a apucat de mână și l-a împins în față, fără să-i pese de cei care erau în fața lui. «Grijania ta de copil, mișcă-te că te calc în picioare aici»…

Mi-am făcut cruce când am auzit ce spunea… Și m-a șocat că nimeni, absolut nimeni nu a reacționat, nici măcar mama copilului”, a povestit Maria Simion.

”Nu generalizez, dar mulți, foarte mulți oameni nu știu de ce vin la biserică în noaptea de Înviere. Nu i-am văzut nici măcar să se roage. Cred că mai mult de jumătate dintre cei prezenți își butonau telefoanele.

Într-un final am luat lumină de la niște tineri. I-am întrebat de ce au venit la biserică. Unul dintre ei mi-a spus că a venit să se roage pentru că urmează să dea un examen, iar altul a zis că a venit să-i mulțumească lui Dumnezeu că familia lui este sănătoasă. Acești tineri mi-au dat speranță că nu este totul pierdut”, a concluzionat fosta profesoară de religie, citată de cotidianul Adevărul.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories