3dots.ro

Elevii de la Șincai au promovat toți Bacalaureatul la Română. Profesor: Au tot dreptul să plece și să nu se mai întoarcă într-o țară în care e în permanență noapte. Noaptea minții!

Elevii de la Șincai au promovat toți Bacalaureatul la Română. Profesor: Au tot dreptul să plece și să nu se mai întoarcă într-o țară în care e în permanență noapte. Noaptea minții!

Toți elevii Colegiului Gheorghe Șincai din București, ale căror lucrări fuseseră anulate la mult timp după începerea examenului, dintr-un motiv minor, au promovat examenul de Bacalaureat la Limba Română.

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, Alexandra Cherea, profesoară la colegiul amintit, se revoltă împotriva lipsei de reacție a ministerului Educației la situația creată, subliniind faptul că nu se punea problema ca elevii cărora le-au fost anulate lucrările să fi picat examenul.

Profesoara atrage atenția asupra faptului că nu se va ști niciodată cât de mult a influențat comportamentul comisiei de examinare notele obținute de elevi la examenul la Română, cât și la celelalte probe, pentru că ei nu au beneficiat de toate condițiile pentru a-și etala cunoștințele asimilate.

”Ati citit si dumneavoastra, probabil, ca toti absolventii de la Sincai au promovat bacu’ la limba romana, acolo unde comisia a anulat mai multe lucrari din motive absurde si acolo unde copiii au fost descaltati, pe motiv ca pe adidasi scria ceva in engleza.  (…)

Problema care se pune, insa, este daca notele pe care le-au luat acesti copii sunt cele pentru care s-au pregatit si la care se asteptau. Au avut elevii de la Sincai sansa sa isi atinga potentialul? Au avut elevii de la Sincai toate conditiile sa arate ceea ce pot? Au avut elevii de la Sincai un mediu propice unui examen? Raspunsul este clar, scurt si cuprinzator: nu.

As indrazni sa spun ca elevii nostri au reusit, si de data aceasta, impotriva sistemului. Nu vom sti niciodata daca o nota de 9,50 ar fi putut fi un 10 curat, in conditii normale de examen. Asa cum nu vom putea sti in ce masura au fost afectati de nedreptate si cat de mult a contat acest lucru la probele care au urmat.

Nu vom sti pentru ca nimeni nu este interesat sa afle. Ministerul a bagat capul in nisip si asteapta sa treaca, stiti cum e la noi, uita lumea repede. Pentru elevii de la Sincai, nu a fost niciodata vorba despre a pica sau a trece examenul. N i c i o d a t a. Pentru ei, a fost vorba despre nota cu care trec acest examen, nota care poate face diferenta mai tarziu, la admiterea la facultate.

Si chiar daca nu ar fi vorba despre admitere, este vorba despre munca lor. Au muncit enorm si, lovindu-se de o nedreptate ascutita, de lipsa de respect, de o pofta crestineasca de a umili, se intreaba cu ce au gresit. Doamna ministru, eu nu stiu ce sa le explic acestor copii. De ce ei? Cu ce au gresit ei?

M-asteptam, ca o naiva ce sunt, sa iesiti public si sa le cereti scuze copiilor mei. Merita toti, va asigur. Nu au incercat nici sa copieze, nici sa faca semne pe lucrare, nici sa incalce regulile. Ati aflat de toate acestea luni seara si semnalul pe care l-ati dat copiilor a fost ca ei nu conteaza.

Ati fi putut sa luati masuri din secunda unu, sa le dati un semnal copiilor, sa le dati incredere in ei, sa aratati toleranta zero fata de astfel de comportamente, dar ati refuzat, transmitandu-le copiilor mei cel mai crud, dureros si odios mesaj: voi nu contati, puteti fi umiliti, nu exista consecinte.

Copiii mei ar fi promovat oricum examenul, stati linistiti. Stiu ce ganditi, hai, ce conteaza, au trecut toti, asta e. Ba conteaza! E munca lor si ar fi meritat ca statul asta bolnav sa le ofere toate conditiile sa isi implineasca potentialul si sa ia notele pe care le merita, fara sa existe semne de intrebare. Nu numai ca nu a facut-o, dar le-a si pus bete in roate si i-a tratat ca pe ultimii infractori.

De astazi, au tot dreptul sa plece si sa nu se mai intoarca niciodata intr-o tara in care e in permanenta noapte. Noaptea mintii”, a scris Alexandra Chirea, profesoară la Colegiul Gheorghe Șincai din București.

Într-o altă ordine de idei, ministerul Educației manifestă aceeași letargie și în cazul în care volumul căutărilor pe internet în legătură cu unele subiecte din examenul de Bacalaureat și de la Evaluarea Națională, au crescut subit cu câteva ore înainte de susținerea probelor…

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs