Profesor de matematică: Dacă vrei să iei BAC-ul, faci până nu mai poți exercițiile din ultimii ani și iei minim 8, mai ales că e an electoral!

Fraudă, inspirație sau coincidență? O expresie primită la Bacalaureat, aproape 100 de căutări pe dexonline înainte de ora 10.00

Cătălin Ciupală, profesor de Matematică la Colegiul Național ”Andrei Șaguna” din București, este de părere că liceenii pot lua Bacalaureatul de la vară, cu minimum nota 8 dacă se apucă să rezolvă intensiv exercițiile din ultimii ani.

Opinia cadrului didactic apare după ce ministerul Educației a anunțat că în acest an va calibra subiectele de la examenul de Bacalaureat în funcție de itemii ”de succes” – adică în funcție de subiectele care au fost rezolvate de cei mai mulți dintre elevi, la simulare.

”Cu alte cuvinte, vom face niște itemi de gimnaziu, eventual de clasa a IX-a și a X-a cu competențe inferioare și vor avea succes.

Concret, dacă vrei să iei bacul, iei ultimele exerciții din ultimii ani, le faci, până nu mai poți și ei bacul cu minimum 8. Prea multe lucruri deștepte n-o să găsești în anul acesta, (…) mai ales că e an electoral”, afirmă profesorul Cătălin Ciupală, conform edupedu.ro.

Și Bogdan Rațiu, profesor de Limba și literatura română la Liceul Teoretic ”Bolyai Farkas” din Târgu-Mureș, crede că ”dacă începi să lucrezi cu baremul în față, nu ai nevoie de profesor în privat”.

Recomandările celor doi profesori au fost făcute în cadrul unei dezbateri cu privire la rezultatele simulării examenului de Bacalaureat 2024, organizată de proiectul MERITO, pe 3 aprilie 2024.

 

 

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories