Profilul psihologic al lui Dincă realizat de un criminolog italian: un sociopat sadic, cu un IQ redus

06 Aug 2019 | scris de Monica Pavelescu

Medicul și criminologul italian Ursula Franco a analizat profilul psihologic al lui Gheorghe Dincă și susține că acesta este ”un sociopat sadic, din punctul meu de vedere cu un IQ redus”.

  • Profilul psihologic al lui Dincă realizat de un criminolog italian: un sociopat sadic, cu un IQ redus

Franco a explicat într-un interviu pentru Hotnews.ro că, atunci când un criminal în serie este descoperit la o vârstă înaintată, se constată că numărul victimelor e mult mai mare și a explicat care au fost elementele care l-au ajutat pe Dincă să rămână neprins atât timp.

Criminologul italian nu crede în ipoteza existenței unei rețele în cazul Măceșanu.

”Gheorghe Dincă este un singur prădător sexual violent. Dacă se va stabili că el le-a ucis atât pe Alexandra Măceșanu, cât și pe Luiza Melencu, vom putea afirma că avem de-a face cu un criminal în serie cu două sau mai multe crime la activ, în diferite momente. Deseori, când se descoperă un criminal în serie, mai ales unul care, ca în cazul de față, este la o vârstă înaintată, se constată că numărul victimelor e mult mai mare”.

Realizându-i profilul psihologic, criminologul italian spune: ”Cu cea mai mare probabilitate, este un sociopat sadic, din punctul meu de vedere cu un IQ redus. El este un subiect lipsit de conștiință morală, incapabil să simtă vinovăție și remușcări pentru acțiunile comise. Din cauza acestor caracteristici inumane și a crimelor atribuite lui, poate fi numit monstru”.

SHARE