3dots.ro

Programul și evenimentele Târgurilor de Crăciun din România

Programul și evenimentele Târgurilor de Crăciun din România

Anul acesta șase orașe mari din România au anunțat deja că vor organiza Târguri de Crăciun, este vorba despre: Sibiu, București, Craiova, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov.
Aceste evenimente se inspiră din evenimente similare care au loc în întreaga lume, dar aduc și tradiții autentice românești, mâncare delicioasă, suveniruri unice și multă bucurie.

Târgul de Crăciun din Sibiu
Unul dintre cele mai cunoscute târguri de Crăciun din România este cel din Sibiu. Inspirat de atmosfera medievală a orașului, acest târg creează o ambianță de basm în Piața Mare a orașului. Cu decorațiuni strălucitoare, un brad impunător și numeroase căsuțe tradiționale, Sibiu devine un
magnet pentru turiști din întreaga țară. Principalele atracții includ: târgul de mâncare tradițională, unde pot fi gustate bucate românești delicioase, precum mămăligă, sarmale și mici, spectacole și reprezentații ale tradițiilor românești, precum colinde, dansuri populare și teatru de păpuși. De asemenea, la târg pot fi achiziționate o gamă variată de produse hand-made și suveniruri, ideale pentru cadourile de sărbători.

O ofertă bogată au și magazinele mari din Sibiu, de unde pot fi achiziționate gadgeturi pentru jocuri online ce pot fi accesate inclusiv pe
site-uri de gambling, cum ar fi NetBet pariuri (primul site licențiat în România, L1160651W000195, ONJN, +18). Târgul se deschide în data de 17 noiembrie 2023 și se va încheia pe 2 ianuarie 2023.

Târgul de Crăciun din București
Capitala României, găzduiește un târg de Crăciun deosebit de impresionant în Piața Constituției. Inspirat de atmosfera cosmopolită a orașului, acest eveniment oferă o experiență eterogenă, cu accente moderne împletite cu elemente tradiționale.Principalele atracții includ: patinoarul spațios din apropierea Casei Poporului, spectacole de muzică live și concerte, care aduc în Piața Constituției bucuria Crăciunului într-un mod contemporan. Pot fi degustate și aici mâncăruri tradiționale și delicatese și poate fi admirată o selecție largă de produse artizanale, bijuterii și decorațiuni. Evenimentul își va deschide porțile în 30 noiembrie 2023 și se va închide în 26 decembrie 2023.

Târgul de Crăciun din Craiova
Târgul de Crăciun din capitala Olteniei se va desfășura în piețele ale orașului: Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare, care vor avea teme de basm. Astfel în Piața Mihai Viteazul decorul va fi inspirat din povestea ”Crăiasa zăpezii”, iar patinoarul care va fi amplasat acolo va fi luminat cu
rece, potrivită temei. În opoziție Piața Frații Buzești va fi luminată cu lumină caldă, și va fi ornată cu globuri deosebite, deoarece acolo va fi așteptat și Moș Crăciun. O altă atracție a târgului de la Craiova va fi o roată mare panoramică de unde cetatea va putea fi admirată. Evenimentul se va desfășura în perioada 17 noiembrie 2023 și 2 ianuarie 2024.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca
Și Cluj-Napoca, un oraș vibrant din Transilvania, găzduiește un târg de Crăciun captivant în Piața Unirii.Inspirat de tradițiile și cultura bogată a zonei, acest târg aduce laolaltă elemente moderne și tradiționale. Principalele atracții includ: caruselul artistic, care oferă o experiență de neuitat, înconjurat de iluminatul festiv și spectacole de muzică tradițională, cu orchestrațiile de fanfară și soliști vocali ce încântă publicul. La acest târg de Crăciun va fi amenajat și un spațiu dedicat meșteșugarilor locali, de la care pot fi achiziționate produse de calitate, precum ceramică, textile și produse din lemn. Târgul este deschis pe întreaga perioadă a lunii decembrie 2023.

Târgul de Crăciun din Timișoara
Timișoara, cunoscută și sub denumirea de „Oraș al luminilor”, organizează un târg de Crăciun spectaculos. Inspirat de istoria sa bogată și de influențele culturale diverse, acest târg oferă o experiență autentică. Principalele atracții includ: spectacole de lumină și videomapping care
transformă Piața Victoriei într-un adevărat show de lumini și culori.De asemenea, sunt deschise standuri cu produse locale, de la vin fiert și produse tradiționale până la bijuterii și decorațiuni. Târgul este programat în perioada 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024.

Târgul de Crăciun din Brașov
Brașovul, situat în inima Munților Carpați, este un oraș cu o atmosferă pitorească, care devine și mai fermecător în perioada sărbătorilor de iarnă. Târgul de Crăciun din Brașov are loc în Piața Sfatului și atrage turiști dornici să se bucure de peisaje montane și tradiții autentice. Principalele atracții includ: parada de Crăciun care străbate orașul, cu colinde, călușari și personaje festive și Atelierul Moșului, unde copiii pot întâlni Moș Crăciun și îi pot împărtăși dorințele. cei interesați să achiziționeze cadouri pentru sărbători pot găsi și aici diverse obiecte de artizanat sau dulciuri tradiționale. Evenimentul debutează în data de 30 noiembrie 2023 și se va încheia în 7 ianuarie 2024.

Și alte orașe din România, precum Alba Iulia, Târgu Mureș sau Arad, organizează Târguri de Crăciun unde artizanii locali pot să-și expună lucrările și unde artiștii locului pot să participe la viața culturală a orașului. Așadar, Târgurile de Crăciun din România reprezintă o experiență de neegalat pentru cei care doresc să se bucure de magia sărbătorilor de iarnă și să găsească găsi cele mai frumoase cadouri de Crăciun.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs