3dots.ro

Proprietar de refugiu montan, după moartea lui Zsolt Torok: De câte ori crapă un alpinist, mă bucur ca un copil

Proprietar de refugiu montan, după moartea lui Zsolt Torok: De câte ori crapă un alpinist, mă bucur ca un copil

Prin intermediul rețelelor de socializare ajungem să cunoaștem o lume despre care nu credem c-ar putea exista cu adevărat, față reală a societății în care bunul simț, empatia, înțelegerea, decența sunt doar niște însușiri umane pe care le putem considera pe cale de dispariție…

Un exemplu edificator în acest sens este modul în care Mihai Bursesc, proprietarul unui refugiu montan în localitatea hunedoreană Sălaşu de Sus, a comentat pe contul său de Facebook decesul alpinistului Zsolt Torok.

Mihai Bursesc, un nume cunoscut în comunitatea montaniarzilor din România, a scris duminică, 18 august, la o zi după ce trupul neînsufleţit al lui Zsolt Torok a fost găsit în Munţii Făgăraş, următorul comentariu:

”De cîte ori crapă vreun alpinist, mă bucur ca un copil care află că binele învinge întotdeauna în lume. Astfel, insulta adusă celor care de abia supravieţuiesc ia sfîrşit. Risipei de calorii, resurse, bani şi narcisism, fără nici un folos i se pune cruce. La cît mai dese!“.

Postarea bărbatului, care administrează un refugiu montan în localitatea hunedoreană Sălaşu de Sus, este criticat virulent în comentarii:

„Mă întreb dacă eşti doar idiot şi vrei să impresionezi sau eşti şi genul măcelarului din Caracal. Că om normal nu pari!“, a scris unul dintre cei care au citit postarea.

Autorul a răspuns comentariilor, încercând să-şi justifice opinia iniţială: ”De regulă muntele le vine de hac. Eu pariez pe munte. Nu trebuie să-ţi faci o meserie din a-l deranja.“

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU