Criminalist, despre ucigașul din Craiova: ”A premeditat totul, acum încearcă să scape mai ieftin”

Criminalist, despre ucigașul din Craiova: ”A premeditat totul, acum încearcă să scape mai ieftin”

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu face o evaluare a cazului petrecut în Grădina Botanică din Craiova, pe baza materialelor apărute în spațiul public despre acest subiect tragic.

Criminalistul afirmă că nu crede că agresorul nu-și cunoștea victimele, fiind convins că avea o obsesie pentru adolescenta de 14 ani pe care a ucis-o.

”În cariera mea am mai întâlnit astfel de cazuri. Mi-am format o părere. Nu cred în varianta că acest băiat nu o cunoștea pe fată, nu cred în varianta că a fost o întâmplare. Acest puști a premeditat totul.

Știți cum este situația aceasta? Ca atunci când criminalul este prins cu mortu-n casă, să spunem așa, își recunoaște fapta, spune în mare ce s-a întâmplat, dar vine și cu tot felul de minciuni. Că nu cunoștea victima, că a fost înjurat de mamă, că a fost provocat…

Asta încearcă acest băiat să facă acum: încearcă să scape mai ieftin, să scoată o pedeapsă cât mai mică”, a declarat Liviu Chesnoiu pentru cotidianul Adevărul.

Psihologul criminalist mai spune că, din punctul său de vedere, anchetatorii trebuie să depună efort în continuare până la aflarea adevărului, a identificării motivației reale.

”Nu cred că nu era obsedat de acea fată. Nu cred că avea acel cuțit de vânătoare “uitat” prin rucsac…

Sunt prea multe elemente care ne arată că nimic nu a fost întâmplător. Ați văzut ce număr avea pe tricou? Era ziua crimei. Să fie o coincidență? Nu cred! A premeditat totul!

El a fiert în suc propriu, a venit în Grădina Botanică pregătit, cu o armă la el.

Trebuie aflat motivul real! Trebuie verificat tot ce avea prin telefon, imposibil să nu se stabilească adevărul“, a mai spus Chesnoiu.

Psihologul criminalist a comentat și momentul în care a fost prins de polițiști.

”Când a fost prins, fața lui era calmă, zâmbea. Își făcuse damblaua. Un om care comite o crimă din întâmplare, cum spune el, nu are fața asta când este prins. Are o față disperată, este sub stare de șoc. El era liniștit, relaxat.

A spus că îi pare rău că a omorât-o pe fată, dar pe băiat nu prea. Păi asta ce înseamnă? El pe acel băiat dorea să se răzbune, pe el dorea să-l omoare, pentru că pe el îl considera vinovat pentru situația în care se afla. Fața lui arăta că este mulțumit că l-a pedepsit“, a declarat psihologul Liviu Chesnoiu.

Întărind această idee, psihologul criminalist atrage atenție că fetele care ies dintr-o relație sau cele care suferă în urma obsesiei dezvoltate de un băiat pentru ele, trebuie să fie învățate cum să prevină producerea unei tragedii.

”Când te desparți de fostul, trebuie să ai mare grijă. Nu te mai plimbi pe acolo pe unde te plimbai cu el, îți schimbi telefonul, îți schimbi ruta pe care mergi de obicei.

Stai departe și de anturajul lui, stai cât mai departe de orice ar avea legătură cu el măcar șase luni de zile pentru că acel individ se poate răzbuna oricând pe tine și poate să-ți facă rău”, a concluzionat psihologul criminalist Liviu Chesnoiu.