Patru pui de urs au fost scoși din bârlog și aruncați în zăpadă - video

19 Feb 2021 | scris de Ioana Tomozei

Adevăratele sălbăticiuni sunt unii dintre noi, oameni lipsiți de orice urmă de sentimente, de empatie, de umanitate...

Patru pui de urs au fost scoși din bârlog și aruncați în zăpadă - video

Precum cei care apar în clipul publicat de Asociația pentru protecția animalelor ”Casa lui Patrocle - Animal Rescue”, în care apar mai multe persoane care se hlizesc în timp ce scot patru pui de urs din bârlog și-i aruncă în zăpadă.

În imagini, se vede cum patru bărbați, aflați probabil într-o exploatare forestieră, scot puii din bârlog și îi ridică brutal pentru a le identifica sexul.

Nu se știe când a fost făcută filmarea și ce s-a întâmplat cu puii de urs, despre care se susține că filmarea a fost făcută în județul Neamț. 

”Patru indivizi, aflați, pesemne, într-o exploatare forestieră, scot puii și-i manipulează brutal pentru a le identifica sexul.

În loc să sune la 112 sau să anunțe Ocolul Silvic, sau măcar să aibă reacții de oameni normali, ei fac din asta o distracție pe măsura minților și sufletelor limitate pe care le au!”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Biologul Adrian Bîlbă a declarat că puii de urs care au fost filmați când erau scoși din bârlogul lor din Neamț sunt separați de mama lor pentru a o descuraja să se mai întoarcă în zona unde are loc exploatarea forestieră.

“Sunt pui de urs foarte mici. O femelă care a depus ponta în apropiere de zona de interes a lucrătorilor forestieri și încearcă să descurajeze revenirea femelei.

Ei scot puii de acolo, după părerea mea, pentru a se asigura că nu mai vine femela să-i protejeze și să le deranjeze lor exploatația sau munca de la locul respectiv. Din păcate, le invadăm habitatele, animalele nu mai au unde să se retragă și se ajunge la astfel de drame în care puii sunt duși la pierzanie prin astfel de separări.

Șansele lor de a fi crescuți la mână sunt minime.

Este un număr mare de urși. În anumite zone sunt nedoriți. Ce să faci când pădurea considerăm că este a noastră și nu a lor, când nu respectăm natura, atunci când ne gândim doar la noi și la interesul nostru economic, la lăcomia noastră.

Nu este normal să ne comportăm astfel și este nesustenabil ca să luăm pădurea doar ca sursă de exploatație forestieră. Asta este ceva pe termen scurt. Într-o bună zi nu vom mai avea nimic, nici aer să respirăm.

Din punct de vedere legal se poate face ceva. Aceste animale sunt protejate, există o legislație specifică și care poate să pedepsească acești oameni.

Oamenii sunt inconștienți, fiindcă cu siguranță se putea rezolva și altfel problema. Luau legătură cu autoritățile în drept care puteau reloca aceste animale”, a afirmat biologul Adrian Bîlbă, la Digi24.


CLICK - Follow us on Google News