3dots.ro

Două rachete rusești au căzut într-o fermă din Polonia, pe teritoriul NATO. 2 morți

Două rachete rusești au căzut într-o fermă din Polonia, pe teritoriul NATO. 2 morți

Două rachete rusești se pare că au căzut în Polonia, lângă granița cu Ucraina. Doi oameni au murit, potrivit presei poloneze.

Rachetele au căzut în localitatea Przewodow, lovind o fermă de cereale. Poliția, Parchetul și Armata sunt deja la fața locului.

Martorii spun că au auzit două explozii. Și primarul localității Dolhobyczow, Grzegorz Drewnik, care locuiește la 6 kilometri de locul incidentului, a spus că s-au auzit două explozii.

”Pot confirma acest lucru cu certitudine. – Toată zona a fost împrejmuită și echipele de intervenție sunt la fața locului. Atât pot spune în acest moment. Dar acum sunt acolo”, a spus el, citat de Kurier Lubelski.

Pompierii au confirmat că au avut loc explozii în Przewodow, dar au spus că în acest moment nu sunt cunoscute cauzele, a declarat într-un interviu pentru Radio Lublin purtătorul de cuvânt al pompierilor din zonă. El a confirmat că două persoane și-au pierdut viața.

Un înalt oficial din cadrul serviciilor de informații americane, citat de Washington Post, a spus la rândul său că rachetele rusești au ajuns pe teritoriul Poloniei, stat membru NATO, omorând două persoane.

Pentagonul nu poate confirma, încă, faptul că rachetele rusești au lovit teritoriul polonez

Purtătorul de cuvânt al ministerului britanic de Externe a declarat: ”Investigăm aceste informații și ținem o legătură strânsă cu aliații noștri”.

Radio ZET, adică sursa primară a informațiilor despre rachete, susține că potrivit ultimelor informații, bazate pe surse din serviciile de la Varșovia, susțin că în localitatea poloneză au ajuns resturi ale unor rachete lovite de sistemul de apărare ucrainean.

Guvernul polonez a convocat Consiliul de Securitate. Consiliul, format din ministerii Apărării, Internelor, Justiției și Afacerilor Externe, precum și coordonatorul serviciilor de informații, pregătește și coordonează deciziile privind securitatea și apărarea națională.

Purtătorul de cuvânt al cabinetului, Piotr Muller, nu a precizat despre ce discută consiliul, relatează Reuters.

Forțele armate poloneze sunt în ”alertă maximă”, potrivit postului de radio polonez ZET.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs