3dots.ro

Râmnicu Vâlcea. Fată, sechestrată de patru colege, drogată și violată

Râmnicu Vâlcea. Fată, sechestrată de patru colege, drogată și violată

O petrecere într-un club din Râmnicu Vâlcea s-a finalizat cu arestarea a patru eleve de liceu. O fată, colegă cu ele, în vârstă de 15 ani, le acuză că au drogat-o, apoi au sechestrat-o și au violat-o.

Patru eleve de liceu din Râmnicu Vâlcea au fost arestate după ce au sechestrat și au violat o prietenă de-a lor, la finalul unei nopți petrecute în club apoi la una dintre ele acasă.

Incidentul s-a produs în urmă cu mai bine de două săptămâni, la finele lunii aprilie 2023, dar informații despre el au apărut în spațiul public abia acum.

După ce s-au distrat într-un club, fetele s-au mutat în casa uneia dintre ele, . Doar că acolo, una dintre ele, o adolescenta de 15 ani, a devenit victima celorlalte, fiind sechestrată, drogată și agresată sexual.

Când a ajuns acasă, victima a povestit părinților coșmarul prin care a trecut, iar aceștia au depus imediat o plângere penală la Poliție. Totodată au cerut Inspectoratului Școlar Vâlcea ca fiica lor să fie transferată la un alt colegiu din Râmnicu Vâlcea.

Fiind vorba la mijloc despre consum și trafic de droguri, cauza complexă a fost preluată de la Poliția Râmnicu Vâlcea de către DIICOT Vâlcea.

Între timp, cele patru agresoare au fost arestate preventiv. Tribunalul Vâlcea a prelungit mandatul de arestare până în data de 6 iunie 2023. Tinerele au contestat decizia la Curtea de Apel Pitești, care în cursul acestei săptămâni a respins solicitarea inculpatelor.

Nu toate fetele implicate în acest caz straniu învățau la același colegiu cu victima, iar cel puțin una dintre acestea practică artele marțiale de mai mulți ani.

Adrian Bușu, președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Vâlcea,  a recunoscut public că în unitățile de învățământ din județul Vâlcea se înregistrează o cotă alarmantă a consumului de droguri:

”Și în județul Vâlcea există cele trei tipuri de droguri care se întâlnesc în toată țara – ușoare, cum sunt țigările cu marijuana, amfetaminele, drogurile de putere medie și drogurile de mare risc – heroina și cocaina. Consumul a înregistrat o explozie.

Cazul elevei care a fost drogată, sechestrată și violată este doar vârful icebergului. Ne așteptăm ca pe viitor, din cauza consumului de droguri să mai apară cazuri din acestea cu violență”.

Șeful ATOP a dat asigurări că autoritățile fac tot ce le stă în putință pentru a îndepărta tinerii de fenomenul consumului de droguri.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs