În drumul său din Scoția spre Chișinău, un moldovean a rămas blocat în creierul munților din cauza GPS-ului

25 Ian 2020 | scris de Anita Raicu

 Dornic să-și revadă cât mai rapid la locurile natale după o lungă perioadă petrecută în străinătate, un moldovean a uitat să modifice setările GPS-ului, care îi alegea rutele pentru drumul cel mai scurt spre Chișinău, și a fost nevoit să ceară intervenția pompierilor după ce s-a rătăcit și a rămas blocat cu mașina într-o pădure din Munții Poiana Ruscă.

În drumul său din Scoția spre Chișinău, un moldovean a rămas blocat în creierul munților din cauza GPS-ului

Pompierilor din Detaşamentului Deva le-a fost solicitat ajutorul, printr-un apel făcut la 112, de un bărbat rătăcit pe drumul DJ 708 D, din Ţinutul Pădurenilor.

”După o misiune dinamică de aproximativ trei ore, turistul a fost găsit în apropierea satului Poieniţa Tomii. Temerarul le-a relatat pompierilor deveni că a pornit din Scoţia cu destinaţia Republica Moldova, iar în judeţul Hunedoara a setat GPS-ul să-l ducă la Chişinău, pe drumul cel mai scurt.

Deşi se deplasa cu un autoturism off road, drumul cel mai scurt spre casă s-a dovedit un coşmar. Bărbatul a intrat în panică în momentul când nu a mai putut continua deplasarea, fiind blocat pe drumul acoperit cu un strat de zăpadă îngheţată”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţi de Urgenţă Hunedoara.

Pompierii au verificat starea de sănătate a bărbatului, care a rezistat ”eroic” la temperatura de -12 grade Celsius până la sosirea echipajului de salvare. Sprijiniţi de SVSU Veţel cu un tractor, pompierii militari au reuşit să scoată mașina de teren din şanţul în care rămăsese blocată.

”După aşa o aventură, bărbatul şi-a continuat drumul spre casă decis să nu mai seteze niciodată GPS-ul pe Drumul cel mai scurt, în zone pe care nu le cunoaşte, ci pe traseul cel mai sigur”, a mai spus reprezentanta ISU Hunedoara.


CLICK - Follow us on Google News