Realizatorul «România, te iubesc», revoltat: Inconștiență. Acest termen ne definește în totalitate!

13 Mar 2020 | scris de Monica Pavelescu

Alex Dima, realizatorul emisiunii «România, te iubesc», la Pro TV,  a reușit să sintetizeze într-o postare făcută pe Facebook toată situația, uneori de-a dreptul aberantă, prin care trece România în aceste momente. 

Realizatorul «România, te iubesc», revoltat: Inconștiență. Acest termen ne definește în totalitate!

Jurnalistul scoate în evidență inexistenţa măsurilor de precauţie din avioane, dar şi de pe Aeroportul Otopeni, despre românii care se comportă de parcă ar fi în vacanţă, despre gestul de o ”inconştienţă criminală” al premierului Ludovic Orban şi al ministrului Sănătăţii, Victor Costache, de a organiza o conferinţă de presă cu o armată de jurnalişti pentru a-i anunţa că este posibil să fie contaminat cu noul coronavirus şi despre situaţia dezastruoasă din spitalele din România. 

”nconştienţă! Luaţi aminte la acest termen pentru că ne defineşte în totalitate!

M-am întors noaptea trecută din Munchen, alarmat de veştile din ţară. Cu mască şi lichid de spălat pe mâini. Mai erau vreo 2-3 oameni care purtau măşti. În rest, nimic. Ceilalţi se uitau la noi ca la nişte ciudaţi. La check-in, un domn întreba de unde venim. Bineînţeles, toată lumea răspundea că din Germania, în condiţiile în care câteva doamne aveau paporniţe cu înscrisuri în italiană. Mai mult ca sigur, fugeau din Italia spre ţară.

În avion stewardesele purtau mănuşi şi măşti, dar le tot dădeau jos, gest care le anula utilitatea.
Ajungem pe Otopeni. Mă aşteptam ca măcar aici să fie măsuri. Aceeaşi întrebare: de unde venim. Toată lumea a trecut testul. Am trecut prin dreptul unei camere care probabil ne lua temperatura. Şi atât. De faţă, era un domn îmbrăcat pe jumătate într-un costum alb.

Pe pereţii aeroportului, care începe să arate ca Gara de Nord (oameni fără adăpost dormeau pe canapele şi prin diferite colţuri), afişe ne atenţionau că "pesta ucide porcii"!

În această dimineaţă, într-un gest de o inconştienţă criminală, premierul Orban şi ministrul Sănătăţii s-au întâlnit cu o armată de jurnalişti pentru a le da vestea că ei, după ce se mai vânzolesc un pic prin mulţime, se vor autoizola, întrucât sunt şanse mari să fie contaminaţi. Vă daţi seama cine ne conduce?

Tot văd ştiri din Italia care anunţă că medicii nu mai fac faţă situaţiei. Că nu mai sunt locuri în spitale. Mă uit pe geam, şi parcul din faţa blocului e plin, copiii se joacă, adulţii sunt la fotbal.

Fraţilor, nu suntem în vacanţă!!! Înţelegeti că suntem pe cont propriu, uitaţi-vă la cei care ne conduc! Sau ar trebui să ne conducă! Singurele gesturi pe care le fac politicienii sunt populiste. Ministrul Sănătăţii e preocupat acum să îi asiste pe jurnalişti în momentul testării.

În spitale, echipamentele de protecţie şi dezinfectanţii sunt pe terminate. Avem 900 de aparate de ventilaţie artificială în toată ţara. Folosite la capacitate maximă. Germania are 28.000, spre exemplu. Testele pentru Covid sunt pe terminate. Informaţiile le am de la „Asociaţia Dăruieşte Viaţă” care se chinuie acum să aducă din afară astfel de aparate şi echipamente. Îmi tot vine în minte cazul Colectiv.

Trebuie declarată starea de necesitate! Politicienii noştri trebuie să înţeleagă situaţia în care suntem!
Preşedintele nostru trebuie să se trezească! Cei care nu respectă regulile trebuie să fie pedepsiţi!

Protejaţi-vă, izolaţi-vă, apăraţi-vă sănătatea voastră şi pe cea a celor de lângă voi! Respectaţi regulile!
Dacă nu ieşim din starea de inconştienţă vom plăti scump!”, a scris Alex Dima în postarea sa de pe Facebook.


CLICK - Follow us on Google News