Recorder. Ospătăriţa care apără România de inundaţii și habar n-are cum se măsoară debitul unui râu - video

02 Feb 2021 | scris de Monica Pavelescu

Jurnaliştii de la Recorder revin cu noi dezvăluiri despre angajările care se fac în instituţiile statului, desconsiderându-se până și cel mai vag profesionalism, descoperind de această dată o ospătăriţă din Iaşi, care a ajuns inginer la Apele Române... 

Recorder. Ospătăriţa care apără România de inundaţii și habar n-are cum se măsoară debitul unui râu - video

În ciuda faptului că are o diplomă de studii superioare în domeniul Chimiei, Simona Iancu nu a reuşit să răspundă unor întrebări simple, pentru un inginer care ar trebui să salveze România de inundaţii.

Tânăra nu ştie care este unitatea de măsură a debitului de apă, care mal este stângul şi care e dreptul sau după ce lege funcţionează Administraţia Naţională Apele Române. 

Directorul ABA Prut - Bârlad, Petru Avram, a declarat  că treaba tinerei detaşate este să primească date din teren, să le introducă în sistem şi să le trimită altora și că nu este treaba ei să ştie detalii tehnice, de ele se ocupă echipele şi responsabilii de la faţa locului.

Neştiinţa tinerei angajate a fost scoasă la iveală de Gabi Musteaţă, ,director tehnic la Apele Române, ABA Prut-Bârlad, care, evident, după ce a manifestat acest tupeu a fost pur şi simplu înlăturat din funcţie. Metoda a fost una subtilă: desfiinţarea postului. 

”Colegii au întrebat-o: «totuşi, nu aţi mai lucrat după terminarea facultăţii?», întrebare la care ea a răspuns că a lucrat cinci ani la master. Totuşi, cam mult cinci ani pentru master. De fapt, ea lucrase la un club care se numea aşa”, a declarat Gabi Musteaţă.  

O parte a dialogului pe care Gabi Musteaţă l-a avut cu Simona Iancu.

Gabi Musteață: La calculator ştiţi să lucraţi? Ce ştiţi să lucraţi?

Simona Iancu: Ăăă, da...PDF...ăăă, nu am mai lucrat de mult, am lucrat în timpul facultăţii. 

Gabi Musteață: Am înţeles, dar aţi mai lucrat în ultimul timp sau nu pe calculator?

Simona Iancu: În programe, nu...

Gabi Musteață: Dacă v-ar vorbi despre azot, azotaţi, azotiţi, aţi şti?

Simona Iancu: Chiar dacă am făcut Facultatea de Chimie, nu am făcut...nu m-am axat pe elemente chimice. 

Gabi Musteață: De ce aţi ales Apele Române, v-aţi simţit atrasă?

Simona Iancu: Da, am lucrat foarte mult în vânzări şi am zis că trebuie să mă gândesc şi la ceea ce am terminat.

Gabi Musteață: Ştiţi să spuneţi care este malul stâng şi care este malul drept la un râu?

Simona Iancu: Am făcut în anul doi de facultate, legat de ştiinţa solului...dar nu în aprofunzime.

Situaţia nu l-a impresionat pe Petru Avram, şeful ABA Put-Bârlad, care o apără pe tânăra angajată.

”Domnul director care a făcut acest lucru (Gabi Musteaţă, cel care care a intervievat-o pe Simona Iancu - N.R.) este puţin subiectiv, pentru că a umilit-o în faţa celorlalţi colegi. Fata mi-a spus că a fost hărţuită şi umilită”, a declarat Petru Avram, director ABA Prut - Bârlad.

Gabi Musteaţă i s-a opus lui Avram când acesta i-a cerut să o pregătească, spunând că el nu face meditaţii pentru clasele 1-4 şi pentru noţiuni care se învaţă la gimnaziu.

Întâmplător sau nu, ulterior postul lui Gabi Musteaţă a fost desfiinţat, iar pe data de 8 februarie este ultima sa zi la departamentul care coordonează apărarea împotriva inundaţiilor

Administraţia bazinală ABA Prut - Bârlad acoperă şapte judeţe, iar zona este printre cele mai afectate de inundaţii din toată ţara. Simona Iancu a fost angajată la dispecerat, în cadrul Serviciului de Apărare Împotriva Inundaţiilor.  


CLICK - Follow us on Google News