Beatrice Mahler, despre scăderea numărul de cazuri: Oamenii nu mai vin pentru test. Poate urma o explozie de îmbolnăviri

23 Ian 2021 | scris de Monica Pavelescu

Relaxarea restricțiilor în București se bazează pe scăderea numărului de infectări din ultimele zile. Medicii sunt de părere că valorile înregistrate nu sunt relevante pentru că, de fapt, oamenii infectați preferă să se autoizoleze sau să se testeze singuri, fără să nu mai meargă la spital.

Beatrice Mahler, despre scăderea numărul de cazuri: Oamenii nu mai vin pentru test. Poate urma o explozie de îmbolnăviri

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, a declarat la Digi24 că în acest context, lipsa unor anchete epidemiologice ar putea duce la un nou val de îmbolnăviri. 

"Mă îngrijorează un aspect, în acest moment oamenii nu mai vin să se testeze, stau acasă, și vin când manifestă simptome.

Sunt persoane care stau la domiciliu cu COVID și nu solicită testare, iar cel mai mare motiv este stigma, stigma cu care i-au tratat vacinii și prietenii, preferă să se retragă și să iasă din boală singuri fără să afle lumea.

Există riscul că nefiind declanșată anchetă și o parte din cunoscuți să fie bolnavi, putem să ne așteptăm la o explozie de cazuri în viitor și să nu știm de unde vin", a spus Mahler la Digi24.

Beatrice Mahler mai spune și că noua tulpină de coronavirus trebuie să determine o mai mare grijă și atenție, pentru faptul că este mult mai contagioasă și are o rată de mortalitate mai ridicată. 

”La început am avut doar informaţia că se transmite mai uşor, noua tulpină, acum ştim că mortalitatea este mai mare. Este de aşteptat ca atunci când apare o tulpină nouă, informaţiile despre ea să vină treptat, iar acest lucru trebuie să ne pună în gardă şi pe noi şi să ne facă atenţi şi să ne facă responsabili pentru că povestea coronavirus nu s-a încheiat”, a mai spus Beatrice Mahler.


CLICK - Follow us on Google News