3dots.ro

Surse. Regele Charles al III-lea vine în România începând 2 iunie

Surse. Regele Charles al III-lea vine în România începând 2 iunie

Regele Charles al III-lea va vizita România pe 2 iunie, declară surse oficiale. Ar fi prima vizită oficială în țara noastră pe care o face Charles după încoronare și printre primele efectuate în străinătate…

Surse oficiale au declarat pentru  cotidianul Adevărul că vizita ar fi fost convenită la ceremonia de încoronare, la care au participat Principesa Margareta împreună cu Principele Consort.

Potrivit sursei citate, Regele Charles al III-lea ar urma să petreacă mai multe zile în România și să viziteze și satul Viscri, acolo unde se află cea mai cunoscută proprietate din România pe care o deține.

Delegația care îl va însoți pe regele Charles al III-lea în România nu va fi una foarte mare. De asemenea, este foarte posibil ca el să nu fie însoțit de Regina consoartă Camilla.

Nu doar că ar fi prima vizită în România, dar ar fi și printre primele călătorii în afara țării, după încoronare.

Regele Charles al III-lea a făcut mai multe vizite în România, în ultimii ani, dar cu caracter privat, înainte de încoronare, mai ales în Transilvania, unde deține mai multe proprietăți.

Regele Marii Britanii este un admirator declarat al Transilvaniei, unde deține proproetăți.

De asemenea, unele informații care s-au viralizat în mediul virtual în arătau ca urmaș al lui Vlad Țepeș. Însă alte informații, confirmate chiar de către rege, spun că a avut o stră-stră-străbunică din România.

Stră-stră-străbunica regelui Charles s-a născut în județul Mureș și a copilărit în Cluj. A locuit într-un castel din localitatea Sângeorgiu de Pădure.

”Iubesc România! Și cred ca ați uitat ca am o stră-stră-strabunică din Transilvania, deci am toate motivele”, spune Regele Charles al III-lea când vine vorba despre România.

Claudiei Rhédey, stră-stră-străbunica regelui Charles al III-lea, s-a născut în 1812. Ea s-a căsătorit cu prințul german Alexandru de Wurttemberg, devenind contesă de Hohenstein. Cei doi au avut trei copii: Claudine Henriette, Franz Alexander şi Amalie Josephine.

Fiul ei, Franz, s-a căsătorit cu prinţesa Mary Adelaide, care a fost stră-străbunica Reginei Elisabeta a II. Nepoata Claudiei Rhedey rezultată din urma acestei căsătorii, Mary Prinzessin von Teck, s-a căsătorit cu George al V-lea, nepotul reginei Victoria a Marii Britanii şi bunicul Elisabetei a II-a, care, în 1910, a ajuns regele Angliei.

Fiul lor, cunoscut sub numele de George al VI-lea, prinţul moştenitor, s-a căsătorit cu o prinţesă din Grecia, Marina (Lady Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon care a trăit între anii 1900 şi 2002), cu care au avut o fiică, Elisabeta, care a fost regina Elisabeta a II-a.

Proprietăți deținute în România de Charles al III-lea
Rgele Charles deține o casă la Viscri, care este numită „Casa prințului”, care a fost redeschisă pentru vizitare. Proprietatea face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs