3dots.ro

Daily Mail: Regele Charles tânjește după viața simplă și e incredibil de pasionat de România

Daily Mail: Regele Charles tânjește după viața simplă și e incredibil de pasionat de România

Rebecca English, unul dintre cei mai apreciații jurnaliști britanici, publică în cotidianul Daily Mail un amplu articol dedicat vizitei  pe care Regele Charles al III-lea în România.

”După pompa și ceremonialul încoronării sale, nu este de mirare că Regele Charles tânjește după viața simplă. Și tocmai de aceea va merge la una dintre proprietățile sale din Transilvania.

Regele va dormi într-un pat simplu din lemn și va bea suc de mere presat manual. Poate părea surprinzător că suveranul britanic, care e rudă îndepărtată cu Vlad Țepeș, este incredibil de pasionat de România.

Însă Regele Charles iubește România atât de mult încât a cumpărat și o proprietate în Țara Zălanului, aproape de munții Carpați, acum câțiva ani, cu sprijinul contelui Kalnoky, cu care este bun prieten”, scrie jurnalista britanică.

În articol se mai face referire și la bogățiile naturale ale Țării Zălanului, la biodiversitatea spectaculoasă și la peisajele minunate din România ce l-au cucerit pe Charles, precizând și că în Țara Zălanului înflorește ”Papucul doamnei”, una dintre cele mai rare și spectaculoase specii de orhidee din Europa.

”Când ajunge în România, Regele Charles iubește să se plimbe pe dealuri și să se bucure de aerul proaspăt înainte să revină seara la proprietate și să citească o carte bună”, precizează jurnalista de la Daily Mail.

În articol se mai precizează că Regele Charles al III-lea va veni cu o suită restrânsă în vizita din România și că nu va fi însoțit de vreun valet sau bucătar personal.

”Produsele locale și cele preparate în Transilvania sunt pur și simplu minunate”, mai spune Rebecca English.

Jurnalista de la Daily Mail mai dezvăluie și că Regele Charles al III-lea va rămâne în România aproximativ o săptămână. Monarhul britanic va ajunge în țara noastră pe 2 iunie, iar programul vizitei sale include și câteva întâlniri oficiale.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU