Charles, întâmpinat la Viscri și de regele Cioabă, cu daruri: ”Noi avem ceva în comun…” – video 

Charles, întâmpinat la Viscri și de regele Cioabă, chiar cu daruri: ”Noi avem ceva în comun...” - video 

Locuitorii din Viscri, județul Brașov, și-au întâmpinat astăzi ”consăteanul”, Regele Charles al III-lea,  în ultima zi a șederii sale în România, cu mesajul: ”Your Majesty, Romania loves you!“…

Regele Charles al III-lea a sosit cu mașina în satul transilvănean și a coborât imediat ce a ajuns pe strada pe care se află Casa Albastră, una dintre proprietățile sale din România.

A fost primit cu urale și a dat mâna cu toți cei care îl așteptau, schimbând și câteva cuvinte cu mulți dintre aceștia.

Deși drumul până la casa sa era unul destul de scurt, monarhului britanic i-au fost necesare cinci minute să-l parcurgă, deoarece a ținut să adreseze câte un cuvânt fiecăruia dintre cei prezenți.

Dacă în Valea Zălanului Charles a fost întâmpinat în principal de oamenii locului, la Viscri, pe lângă ”vecinii” din sat au fost și foarte mulți români care au venit special să-l întâmpine pe suveran.

Printre cei prezenți a fost și Dorin Cioabă, autoproclamat rege al romilor din România.

”Noi avem ceva în comun. El este Charles al III-lea, iar eu sunt al treilea rege al romilor. I-am adus în dar o căldare, pentru că noi suntem căldărari. Regele nu face discriminări și m-a invitat și pe mine”, a spus Dorin Cioabă.

”Este o onoare imensă pentru România. Cred că a făcut printr-o declarație sau două mai multă reclamă decât a făcut Ministerul Turismului în 20 de ani. Este un moment pe care nu îl voi uita, pentru că este vorba de conducătorul, poate, al celei mai respectate instituții din lume”, a spus un bărbat venit de la București.

”Până acum l-a văzut doar la televizor, dar mi-a părut chiar un om simplu. Ne-a întrebat de unde suntem și dacă am venit special pentru el.

E un momemnt unic. Dacă nu am reușit să-l vedem pe Mihai, măcar am vorbit cu Charles”, a spus o femeie care a stat timp de două ore, cu ajutorul unei cârje, în așteptarea monarhului.

”Am așteptat mai bine de o oră, dar mi-a plăcut că a vorbit cu noi, ne-a întrebat de unde suntem, i-am zis că suntem de aici, din Viscri. Nu pare să fie rege, pare că este un om obișnuită, o persoană ca oricare alta”, a spus o localnică, după ce a dat mâna cu Charles.