3dots.ro

Șeful CNCD susține introducerea uniformelor școlare: ”Surse de umilire pentru că un elev nu are bani să meargă cu ultimul răcnet de încălțări sau haine!”

Șeful CNCD susține introducerea uniformelor școlare: ”Surse de umilire pentru că  un elev nu are bani să meargă cu ultimul răcnet de încălțări sau haine!”

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Czaba Asztalos, este de părere că reintroducerea uniformei școlare ar putea contribui la reducerea hărțuirii în școli.

În argumentarea opiniei sale, oficialul apelează la rezultatele unui sondaj realizat în urmă cu patru ani în mediul preuniversitar, care a relevat că primele două motive de hărțuire în școli sunt aspectul fizic și modul în care se îmbracă elevii.

În plus, eful CNCD mai afirmă că introducerea uniformelor școlarear mai atenua diferențele între copiii bogați și cei săraci.

”Noi ce am măsurat acum aproape patru ani în preuniversitar la nivelul părinților și profesorilor, la întrebarea care sunt primele motive sau cele mai importante motive de hărțuire în școală, primul motiv a fost aspectul fizic, al doilea a fost cum se îmbracă.

Uniforma ar fi o soluție. Mai atenuează diferențele economico-sociale dintre elevi și surse de umilire dintre un elev sau altul pentru că nu are bani să meargă cu ultimul răcnet de încălțări sau haine.

Au fost unități de învățământ care au introdus-o, pot fi foarte creative, nu trebuie să ne gândim la uniformele pe care le-am avut noi înainte de ’89.

O uniformă contribuie la un portofoliu de imagine a unei școli. Contribuie și la măsurile de securitate, mult mai ușor poți să le asiguri, poti să identifici cine aparține colectivului respectiv”, a declarat Csaba Asztalos la Digi24.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs