«Civilizația» românilor. Sală a Bibliotecii Naționale, vandalizată de petrecăreții de la Revelion - video

04 Ian 2020 | scris de Anita Raicu

”Revelion in Biblioteca - Cauţi un loc inedit unde să îţi petreci noaptea dintre ani? La fel şi noi, tocmai de aceea am ajuns în cea mai autentică locaţie din Bucureşti, în Biblioteca Naţională. Live music: Delia, Damian&Brothers, Dj Yanis”, suna invitația adresată doritorilor.

«Civilizația» românilor. Sală a Bibliotecii Naționale, vandalizată de petrecăreții de la Revelion - video
Așa arată în mod obișnuit Sala Atrium a Bibliotecii Naționale

Biletele n-au fost ieftine deloc - 390 lei de persoană, preţ în care au fost incluse accesul, open bar şi open food all night long, ceea ce ar fi presupus ca plătitorii lor să fi fost destul de ”spălați”, dar...

Iulian Bulai, deputat USR, a postat pe Facebook un clip video înregistrat în Sala Atrium a Bibliotecii Naţionale, cu imagini filmate după petrecerea organizată în noaptea dintre ani. 

”«O locaţie autentică» pentru petrecerea Revelionului. Plină de mizerie, vandalizată, practic, după Revelion. Nu mi-am imaginat niciodată că Biblioteca Naţională a României, care-şi împarte sediul cu Ministerul Culturii, e o «locaţie autentică» pentru «un revelion de poveste», cu Delia et co. Promovat pe Facebook ca fiind organizat nu se ştie de cine – poate de Biblioteca Naţională însăşi, deşi ultima dată când am verificat, nu ăsta era obiectul ei de activitate.

În obiectul de activitate nu scrie deloc, dar deloc!, că BNR se ocupă de chermeze. Nici că face viţei la proţap pe scările Ministerului, de Ziua Naţională, pe muzică de nuntă. Nici că noaptea, când nu e revelion, Biblioteca are program de discotecă în Sala Atrium, cu sute de oameni înghesuiţi, care beau pe rupte”, scrie Iulian Bulai pe contul său de Facebook.

Deputatul îl întreabă pe ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, dacă în instituția pe care o conduce nu miroase a mâncare.

”Mă-ntreb: dlui ministru Gheorghiu nu-i miroase a mâncare în Minister? N-a văzut niciodată gunoaiele şi urmele de vomă rămase pe aleile din jurul clădirii? Nu se-ntreabă ce se-ntâmplă dacă se-ntâmplă ceva? Hidranţi, pompieri, cărţile din depozite. În general, ce trebuia să-nvăţăm după Colectiv.

Pentru directoarea Carmen Mihaiu n-am întrebări. Doar uitaţi-vă cum arăta Sala Atrium a Bibliotecii Naţionale pe 1 ianuarie 2020. Şi cam cum arată «atmosfera» de club de noapte, în restul anului, în acest «templu al culturii, patrimoniului şi educaţiei». Aştept însă scuze – cetăţenilor care finanţează Biblioteca Naţională – pentru toată această nesimţire”, a mai notat Bulai.


CLICK - Follow us on Google News