3dots.ro

Revoltă la înmormântarea studenților spulberați de șoferul drogat. ”Nu plecăm din cauza banilor sau din cauza salariilor, plecăm din cauza voastră, că nu puteți să ne oferiți un trai decent și sigur”

Revoltă la înmormântarea studenților spulberați de șoferul drogat. ”Nu plecăm din cauza banilor sau din cauza salariilor, plecăm din cauza voastră, că nu puteți să ne oferiți un trai decent și sigur”

Se pare că, deși e divizată și ruptă după interesele celor care o conduc, societatea românească încă reacționează la traumele majore cu care se confruntă, cu empatie pentru victime, cu revoltă în fața nedreptățâților și a inabilității statului de a asigura condiții de trai decente și, mai ales, în fața incapacității de-a face ca legea să fie aceeași pentru toți.

S-a întâmplat și la înmormântarea victimelor tânărului de 19 ani care, drogat, a spulberat la volanul mașinii sale, un Mercedes decapotabil, de colecție, un grup de tineri, duminică, în localitatea 2 Mai.

”E păcat că acum ne-a adus, din nou, pe toți laolaltă în situația asta, din cauza faptului că instituțiile noastre nu își fac treaba. Dacă vă mai întrebați de ce copiii pleacă din țară, nu plecăm din cauza banilor sau din cauza salariilor, plecăm din cauza voastră, că nu puteți să ne oferiți un trai decent și sigur”, spune o tânără înlăcrimată.

”E nepoată. E greu! Nu se poate așa ceva! Incredibil, în viața asta, în România asta. Nu mai ai curaj să lași copilul pe stradă. Nu mai ai curaj să-l lași să meargă la școală, că școala e plină de droguri. E posibil așa ceva? În ce țară trăim? În ce lume trăim?”, spune unchiul fetei ucise în accident

”Se întâmplă o tragedie de genul și un nebun, unul care nu conștientizează cât de periculos este să te urci drogat la volan, ia viața unor oameni nevinovați. Ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru oameni, pentru autorități și pentru toată lumea. Să fim mai atenți și să avem grijă, dacă suntem părinți, de copiii noștri, să îi verificăm, să îi vedem, că, până la urmă, e o problemă. E ca o boală să ai o dependență de substanțe și trebuie tratată la timp, să fii și tu salvat și să îi salvezi și tu pe cei din jurul tău”, a declarat reporterilor o tânără

”Trebuie schimbată legea. Dacă ai consumat substanțe, carnetul suspendat pe viață. Nu se poate să curmi viața unui copil nevinovat dintr-un teribilism”, este de părere un alt tânăr

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs