Atac cibernetic la Revolut. Datele a peste 50.000 de utilizatori ar fi fost compromise

19 Sep 2022 | scris de Ioana Tomozei

Revolut ar fi fost victima unui atac cibernetic în urma căruia datele personale a peste 50.000 de utilizatori ar fi fost compromise, informează The Times.

Atac cibernetic la Revolut. Datele a peste 50.000 de utilizatori ar fi fost compromise

Scurgerea de date care a vizat aplicația Revolut s-ar fi produs duminică noaptea, după ce un atac de tip phishing ar fi înșelat un angajat al companiei.

Datele a 50.144 de utilizatori ai aplicației, precum informațiile de contact și tranzacțiile efectuate, ar fi fost accesate prin intermediul unei terțe părți.

Hackerii nu au avut acces la parole, PIN-ul cardurilor sau alte detalii despre card.

Incidentul a fost scos la iveală de autoritatea de reglementare a datelor din Lituania, unde Revolut deține o licență bancară, conform The Times. 

Revolut a declarat pentru Cybernews că în urma atacului, detaliile cardurilor au fost „curățate” și protejate.

Aceeași sursă mai arată că Revolut și-a informat printr-un e-mail anumiți utilizatori că recent aplicația a fost victima unui atac cibernetic din partea unei terțe părți care a avut acces la informațiile userilor pentru o perioadă scurtă de timp.

Au apărut și pe forumul Reddit postări ale userilor care ar fi fost afectați de situație. Un utilizator susține că a contactat Revolut pentru a aflat exact ce informații i-au fost furate.


CLICK - Follow us on Google News