Șeful ANAF, românilor cu conturi Revolut: Dacă își imaginează că pun banii pe acest card și nu îi găsim, se înșală

Lucian Ovidiu Heiuş, preşedintele ANAF, afirmă că nu cunoaște câţi români au cont la Revolut şi câţi bani păstrează acolo, dar avertizează că banca lituaniană care oferă acest serviciu financiar pune la dispoziţia autorităţilor române orice informaţie solicitată.

Heiuș spune că dacă o persoană crede că poate ascunde în contul Revolut nişte bani pe care nu îi poate justifica, iar inspectorii antifraudă nu îi pot găsi, atunci se înşală.

“Nu şi cred că este greşit să spunem că ţin undeva banii în ideea de a fi ascunşi. Putem spunem că fiecare îşi ţine banii în orice bancă pentru că şi Revolutul a devenit o bancă.

Eu nu pornesc de la ideea că toată lumea care are cardul pe Revolut sau foloseşte Revolut îi ţine ca să ascundă ceva.

Nu vă pot spune şi nu ştiu astăzi câţi bani şi câţi români au pe conturi în Revolut, dar vă pot spune foarte clar că lucrăm foarte bine cu această bancă, care are sediu în Lituania şi facem un schimb de informaţii într-un timp foarte scurt şi ne pun la dispoziţie orice informaţie pe care noi o solicităm.

Dacă cineva îşi imaginează că ai nişte bani, că nu-i poţi justifica şi i-ai pus pe un card din ăsta, nu-i găsim, se înşală”, a declarat șeful ANAF în cadrul unei conferințe de presă, citat de cotidianul Libertatea.