Motivația unui profesor, acuzat de hărțuire, de către o elevă: «Eram în timpul liber, când pot agăţa câte curve vreau»

19 Ian 2021 | scris de Anita Raicu

Inspectoratul Şcolar Neamţ a dispus începerea unei anchete după apariția în spațiul public a unei serii de discuții purtate între o elevă de la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida“ din Piatra Neamţ şi un profesor.

Motivația unui profesor, acuzat de hărțuire, de către o elevă: «Eram în timpul liber, când pot agăţa câte curve vreau»

Cazul a fost detaliat într-un articol publicat pe platforma Rise Project.

Discuțiile purtate pe o reţea de socializare au avut loc spre sfârşitul anului trecut, dar nu în timpul orelor.

Eleva, care studiază la seral, are 21 de ani, susţine că profesorul de matematică i-ar fi făcut avansuri sexuale. 

La un moment dat, exasperată de insistenţele profesorului, eleva a prezentat conducerii unităţii de învăţământ conţinutul convorbirilor din mediul virtual, cel vizat a fost sfătuit să înceteze, dar nu s-a luat nicio măsură, considerându-se că era vorba despre dialoguri între două persoane adulte, care nu s-au petrecut în incinta şcolii şi nici la cursuri. 

Numai că, după ce respectivului cadru didactic i s-a atras atenţia cu privire la comportamentul său, el s-a dezlănţuit la adresa celei care-l reclamase, insultând-o în postările publicate pe contul său de Facebook.

”Credeam că trimiţi o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul“, ”I-ar înfrumuseţa zilele unui om trecut de 45 de ani“, scria profesorul, care îi sugera tinerei că nu va avea probleme la acel obiect de studiu: ”La mate nu am pus niciodată 2 şi 3 la elevele frumoase. Cel puţin nota 6, întotdeauna“. 

Jurnaliştii de la Rise Project spun că după ce a fost reclamat conducerii unității de învățământ și pus să dea explicații în fața acesteia, profesorul incriminat a trecut la represalii, jignind-o, tot pe Facebook: ”căţea în călduri“, ”handicapată curvă“, ”jigodie ordinară“. 

Ulterior, pentru a motiva invectivele adresate elevei sale, profesorul a avut o scuză penibilă: ”Era o oră târzie şi am tras singur două damigene de vin (...) deci eram în timpul liber când pot agăţa câte curve vreau“.

El a mai ţinut să precizeze că nu prea poate fi tras la răspundere, pentru că are susținere: ”Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiţie, frate de poliţistă“, a spus profesorul acuzat, Cristian Pipirigeanu. 

Înainte ca Inspectoratul Şcolar Neamţ să dispună o anchetă la liceu, conducerea unităţii considera că că nu se poate implica pentru că era vorba despre persoane adulte, cerându-le ambilor protagonişti să nu mai discute, de văzut fiind ce se va stabili în urma noilor verificări ale cazului. 

Eleva, care este căsătorită, a intrat anul trecut în concediu de maternitate după care a decis să reia cursurile liceale întrerupte din cauza unor probleme personale, astfel că s-a înscris la Secţia de mecanică a Liceului ”Dimitrie Leonida“ din Piatra Neamţ.

În toată această poveste, până astăzi, nu a fost depusă nicio plângere penală. 


CLICK - Follow us on Google News