Un român din Anglia, care s-a rănit în timp ce îşi înjunghia soţia, a primit o despăgubire uriaşă de la NHS

Un român din Anglia, care şi-a înjunghiat soţia cu un cuţit de bucătărie, a primit despăgubiri în valoare de 17.500 de lire sterline după ce s-a rănit la mână în timpul atacului…

Dorinel Cojanu, 36 de ani, a fost condamnat la 11 ani de închisoare, în decembrie 2015, pentru tentativă de omor, după ce a înjunghat-o în spate pe soţia sa, Daniela, în bucătăria casei lor, în timp ce era beat. Femeia a fost rănită atât de grav încât nu se ştia dacă va supravieţui.

În cele din urmă, femeia şi-a revenit după 4 luni de stat în spital, dar trupul îi e marcat de cicatrici.

Bărbatul a petrecut doar cinci ani la închisoare, iar în timp ce era arestat a făcut o cerere de despăgubire împotriva NHS (Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie), acuzând că nu a fost tratat imediat şi că din această cauză nu îşi mai poate folosi mâna dreaptă.

În timpul atacului, românul şi-a provocat tăieturi adânci la două degete de la mâna dreaptă, şi a avut nevoie de intervenţie chirurgicală imediată, relatează Daily Mail.

În mai 2021, în urma unei decizii a Tribunalul din Norwich, el a primit despăgubiri în valoare de 8.500 de lire sterline.

Românul nu s-a mulţumit doar cu atât. El a descris incidentul violent drept o ”altercație” și insistat că soția sa a fost cea care l-a atacat şi că a suferit accidentarea în timp ce încerca să se apere. 

Avocaţii săi au contestat decizia la Înalta Curte, iar judecătorul a hotărât ca despăgubirea să fie ridicată la 17.500 de lire sterline, declarând că modul în care s-a rănit nu e relevant pentru cererea civilă împotriva NHS.

”El era deja rănit înainte de a fi dus în închisoare. La acel moment nu era condamnat pentru nimic. Nu contează dacă s-a rănit deschizând o cutie de fasole, într-un război între bande sau în timp ce încerca să-şi ucidă soţia”, a motivat judecătorul.

Cojanu a cerut o despăgubire totală de 125.000 de lire sterline, insistând că lipsa unei intervenţii chirurgicale l-a împiedicat să lucreze. Totuși instanţa nu i-a aprobat solicitarea deoarece nu au existat dovezi că el ar mai fi fost angajat după evenimentul respectiv.