Belgia. Un român justifică spargerea a 27 de farmacii: Mă durea inima, soția m-a părăsit după 30 de ani!

Un român acuzat că a comis cel puțin 27 de spargeri în farmacii din Belgia și-a recunoscut faptele în fața instanței, relatează Nieuwsblad.

Din anchetă a reieșit că românul în vârstă de 50 de ani ar fi comis 27 de spargeri în farmacii, de-a lungul anului 2021, în Sint-Genesius-Rode, Bornem, Londerzeel, Temse, Puurs și în Brabantul Valon.

De fiecare dată, românul folosea pentru a pătrunde în farmacie un capac de canal sau un grătar de pivniță aruncate prin ușa de sticlă sau vitrinăi, după care fugea cu banii pe care-i găsea în casa de marcat. 

La sfârşitul lunii august a anului trecut, seria de spargeri a luat sfârşit. Românul a fost filmat în timpul unei spargeri în Sint-Genesius-Rode, iar polițiștii au găsit urme ADN.

El a putut fi identificat și, în baza unei anchete, i-au fost asociate 28 de infracțiuni, dintre care 27 au fost furturi din farmacii.

Procurorul a cerut 40 de luni de închisoare împotriva românului, care nu contestă faptele.

”Am fost deprimat pentru că soția mea m-a părăsit după 30 de ani de căsnicie. Mă durea inima foarte tare!”, a spus el la proces. „”

Potrivit avocatului său, românul a început să călătorească prin Europa după divorț.

”A început apoi să fure, adesea sub influența alcoolului”, a spus avocatul Maarten De Feyter, care a cerut instanței să pronunțe o sentință cu amânarea executării pedepsei.